A NATO főtitkára közvetlen összecsapásoktól tart, így ellenzi az orosz rakéták lelövését Lengyelországból

2024. július 15. 10:20

A NATO ugyanakkor támogatja azokat az elképzeléseket, amelyek szerint Ukrajna nyugati fegyverekkel is csapást mérhet oroszországi célpontokra.

2024. július 15. 10:20
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/DPA pool/Jens Büttner

Varsóban felvetették, hogy az ország légiereje már Ukrajna felett lelője azokat az orosz eszközöket, amelyek Lengyelország felé tartanak. A kérdés nagy vitát váltott ki a NATO-ban – számolt be a Portfolio.hu a Kyiv Independent értesülésére hivatkozva.

Jens Stoltenberg, a NATO hamarosan leköszönő főtitkára az ukrán nemzeti televízióban jelezte, hogy 

ellenzi a lengyel légvédelem orosz rakéták lelövését Ukrajna felett. 

A felvetés Kijev és Varsó nemrégiben kötött közös biztonsági megállapodásából származik, amely lehetővé tenné ezt az intézkedést. Radosław Sikorski lengyel külügyminiszter szerint a kérdésről még mindig folynak a viták, míg Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a lengyel védelmi miniszter úgy véli, ehhez a NATO jóváhagyása is szükséges.

A NATO támogatni fogja Ukrajnát, és most megnöveltük a támogatásunkat... De a NATO politikája változatlan – nem fogunk részt venni ebben a konfliktusban” – zárta rövidre Stoltenberg. Hozzátette, hogy 

a NATO támogatja azokat az elképzeléseket, amelyek szerint Ukrajna nyugati fegyverekkel is csapást mérhet oroszországi célpontokra. 

A 2024 májusában indított harkivi offenzíva hatására az Egyesült Államok és Németország is engedélyezte az általuk gyártott fegyverek használatát a frontszakasz környékén, a nemzetközileg is elismert orosz területeken.

Mélyen az orosz területeket érintő akciókat nyugati fegyverekkel továbbra is korlátozások terhelik.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2024. július 15. 11:39
A nyugati hatalmak ukrajnát szent állammá tették,foggal körömmel védeni putyin őrúletétól.A gigászi méretü tàmogatásokat nem felebaràti szeretböl teszik,a szenvedö orszàgnak.Cèljuk stabilizàljàk ,aztàn jöhet az iraki modell,ahova nyugati ès föképp amerikai vàlla llatok telepúljenek oda,mint parazitàk kiszivnak mindent ami èrtéket kèpvisel.Graham a hàborús hèja,adott nyilatkozatot,ez két orszàg közötti proxihàború,mely eldönti ki fogja kifosztani ukrajnát.Graham szeretnè ha az usa lenne ,ezért nem wngedik el ukrajna kezét.Úgy fogsamazott ukrajns egy aranybànya,nem engedhetjúk meg hogy elveszitsük.Szegény ukrajnai halottak,Dèl-karolina szenátora elmondta a 10-12000 milliárd dollàrnyi àsvànyi vagyont nem engedhetjilúk àt az oroszoknak.Megéri.Millio halott keleti ember,egy ország lebombázása,europa kifosztása az unio àltal.
h040183
2024. július 15. 10:44
A NATO főtitkára közvetlen összecsapásoktól tart g ext írjuk föl a keménybe korommal! Még 2-3 nap, és azt fogja szajkózni, hogy azonnal be kell vetni mindent az oroszok ellen.
B_kanya
2024. július 15. 10:36
"a NATO támogatja azokat az elképzeléseket, amelyek szerint Ukrajna nyugati fegyverekkel is csapást mérhet oroszországi célpontokra. " Eközben Irán ellen fenekednek, mert ÁLLÍTÓLAG fegyvereket szállítanak a Huszi lázadóknak. És nem esett le a tantus, hogy É-Koreának kaját, energiát és technikát ad Oroszország. Esetleg pár nulandisztánból származó fegyver a mexikói drogkartelleknek?
2024. július 15. 10:35 Szerkesztve
"Jens Stoltenberg, a NATO hamarosan leköszönő főtitkára az ukrán nemzeti televízióban jelezte, hogy ellenzi a lengyel légvédelem orosz rakéták lelövését Ukrajna felett. " Mandi, ti amúgy értitek, amit leírtok ? Vagy már a cikkeiteket is Kitty írja a puncijával ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!