A NATO egyik tábornoka nagyon lelkes az ukrán mozgósítás sikere miatt

2024. július 19. 22:12

Christopher Cavoli szerint Kijev jó munkát végez a toborzás, a kiképzés és a beszerzés egyensúlyának megteremtésében.

2024. július 19. 22:12
U.S. European Command Chief Testifies Before Senate Armed Services Hearing

Nyitókép: Kevin Dietsch/Getty Images

„Bár az ukrán erők a front mentén egyes helyeken lassan visszaszorulnak, az ország általános katonai stratégiája jó” – mondta Christopher Cavoli tábornok, a NATO vezető tábornoka az Aspeni Biztonsági Fórumon. Az ukránok katonai stratégiája rég nem kapott ilyen elismerő, nyilvános visszajelzést – írta meg a Politico.

Az ukránok most, az elmúlt hónapokban arra összpontosítottak, hogy megvédjék, amijük van keleten,

megtagadják Oroszországtól a Krím és Dél-Ukrajna szabad használatát Ukrajna többi részének megtámadására, megőrizzék a Fekete-tengerhez való hozzáférésüket és erőt generáljanak” – tette hozzá az amerikai tábornok.

Cavoli szerint Ukrajna helyzete sokat javult a katonai létszám tekintetében az áprilisban elfogadta a mozgósítási törvény elfogadása óta. Az új jogszabály arra kötelezte a 25-60 év közötti ukrán férfiakat, hogy jelentkezzenek az ukrajnai és a külföldi sorozási hivataloknál és persze emellett minden korábbinál szigorúbb szankciókat állított fel.

„Ukrajnának ugyanakkor még vannak kihívásai azzal kapcsolatban, hogy hogyan használja fel az ország munkaerejét. Az ország működéséhez szükséges, hogy egy bizonyos állomány dolgozzon a gyárakban és a földeken, egy másik pedig harcoljon. Az ukrán kormány feladata, hogy megtalálja az ezzel kapcsolatos egyensúlyt” – mondta Cavoli, kiemelve, hogy Ukrajnában „nemrégiben meghosszabbították a sorkötelezettség korhatárát, és jelenleg elég jó ütemben hozzák az embereket”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­­­k­e­­l­­­d­ ­­a­ ­s­z­­e­­x­i­ ­­­p­u­­­n­­c­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
2024. július 20. 18:25 Szerkesztve
Aljas sumák kétszínű szemét mondatok, , menj te az ukrán lövészárokba és harcolj, ne a másik kontinensről osztogasd a nemlétező eszedet. Ezekben a mondatokban benne van USA jelenlegi vezetésének minden aljassága, máshol másokkal harcoltatni, leamortizálni, megosztani, területeiket ásványi kincseiket termőföldjeiket megszerezni, fegyverlobbijuknak hiper-extra profitot begyűjteni, világuralomra törni. Az aljasság csúcsa: egyetlen ország aki kétszer is atomot dobott más országra. Tényleg nem értem a japánokat, hogy lehet ilyen országgal barátságban lenni.
Langyos hurkazsír
2024. július 20. 17:02
Nem az a baj,hogy hülye hanem,hogy szorgalmas.
2024. július 20. 16:44 Szerkesztve
Ilyen az, amikor a szciopátiát csillagok számával jelzik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!