A csodálatos francia konyha: még a britek is kiakadtak az olimpiai ételeken

2024. július 26. 18:13

Inkább saját szakácsot rendeltek Párizsba.

2024. július 26. 18:13
Raw red meat on plate

Nyitókép: Wladimir Bulgar / SCIENCE PHOTO LI / WBU / AFP

Az ötkarikás játékok kezdete előtt a szervezők azt ígérték, a sportolóknak Michelin-csillagos minőségű ételek elfogyasztására lesz majd lehetőségük. Ehhez képest a britek a minap hivatalos panaszt is benyújtottak az ételek csapnivaló minősége miatt – olvasható a Nemzeti Sportban

A britek szerint számos alapvető élelmiszerből nincs elegendő az olimpiai faluban, de már olyan is előfordult, hogy nyers húst szolgáltak fel a sportolóiknak.

„Általában minden olimpia elején adódik két-három probléma. A legnagyobb gond ezúttal az olimpiai falu kosztja, ami nem megfelelő” – panaszkodott Andy Anson, a brit olimpiai csapat vezetője. „Bizonyos élelmiszerekből kevés áll rendelkezésre: például tojásból, csirkéből, vagy bizonyos szénhidrátokból, és még ott van az ételek minősége is; 

nyers húst is etettek már a sportolóinkkal. A következő pár napban ezen drámaian javítani kell.”

A britek végül úgy döntöttek: saját szakácsot rendelnek Párizsba.

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­­­k­­­e­­l­d­ ­a­­­ ­s­z­­e­x­­i­ ­­p­u­­­n­­­c­­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
SzkeptiKUSS
2024. július 27. 20:27
Igen neccesre sikerült a szervezés. Már csak a Szajna vize segíthet a sportolókon. Még be is jöhet! Ha valaki fo.ik kis adag is elég neki. Hehehe Viccet félretéve, azért egy középhatalomtól elvárható lenne, ha többe is kerül, hogy elkerülje a presztizsveszteséget.
auditorium
2024. július 27. 15:07
Igen, más népek is panaszkodtak, hogy kicsi adagokat kaptak és az is pocsék volt.
szilvarozsa
2024. július 27. 07:43
És milyen hús volt? Kutya? Macska? Ember? Az sem mindegy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!