Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Zelenszkij megismételte a felhívását – szerinte erre van szüksége Ukrajnának

2024. június 30. 06:45

Szombaton legkevesebb 11 civil halt meg Ukrajnában rakétatámadások következtében.

2024. június 30. 06:45

Nyitókép: ANATOLII STEPANOV / AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megismételte felhívását, amelyben több nagy hatótávolságú fegyver használatára és a légvédelem erősítésére szólított fel, miután egy rakétatámadásban hét ember, köztük két gyermek életét vesztette – adta hírül a BBC. A Vilnyánszk városát ért orosz támadásban legkevesebb 31-en megsebesültek – közölték az ukrán tisztviselők.

Összesen 11 civil halt meg, illetve további 37 szenvedett sérüléseket szombaton Ukrajna területén rakétatámadások következtében. 

„Városaink és közösségeink naponta szenvednek az ilyen orosz csapásoktól” – írta Zelenszkij a Telegramon közzétett bejegyzésében. Hozzátette, hogy vannak „módszerek ennek leküzdésére”, beleértve „az orosz rakétaindító állomások megsemmisítését, a valódi nagy hatótávolságú csapásokat és a modern légvédelmi rendszerek számának növelését”. 

Andrij Kosztyin ukrán főügyész szerint két rakéta csapódott be a városban, megrongálva az infrastruktúrát, egy boltot és lakóépületeket. Az orosz védelmi minisztérium nyilvánosan nem kommentálta a támadást.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-101
2024. június 30. 19:06
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­­k­­e­­­l­­­d­­ ­­a­­ ­­s­­z­­e­­x­­­i­ ­­­p­­­u­­­n­­c­­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
lajajakab11
2024. június 30. 19:05
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
remi
2024. június 30. 14:49
Az a helyzet, hogy banderisztán hamarosan 7 (HÉT) darab komplett patriot rendszert fog kapni izráélből. (Korábban úgy lehetett tudni, hogy 5 darabot vonnak ki,k de ezek szerint 7-et). Azt ne firtassuk, hogy ezt a szerény 7 milliárd dollárt és a PAC3 rakéták darabonkénti 4,2 millió dolláros árát ki fogja kifizetni, mert pontosan tudjuk: a zeju, vagyis mi mindnyájan.
irondome
2024. június 30. 13:47
Ukrajnának a te és a népet vágóhídra hajtó bandád sürgős lelépésére van szüksége! Azt gondolod, hogy a ruszkik nem tudnák akármikor porrá bombázni Kievet, vagy bármit, amit akarnak? Ennyire agymosottak vagytok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!