Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Zelenszkij az év végéig részletes tervet mutat be a háború lezárásására

2024. június 28. 19:30

Az ukrán elnök azonban hangsúlyozta, hogy a diplomáciai eredményekhez katonai sikerekre is szükség van, ami további katonai támogatást igényel.

2024. június 28. 19:30
Joint Press Conference Of The Presidents Of Ukraine And Slovenia

Nyitókép: Viktor Kovalchuk/Global Images Ukraine via Getty Images

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy Kijev egy „világos és részletes” tervet készít a háború lezárására, amelyet még az idén bemutatnak nyugati szövetségeseiknek. Az átfogó terv 2024 végéig készül majd el, és nemcsak a hadseregre, hanem az ország infrastruktúrájának újjáépítésére is kiterjed – írta meg az Ukrainska Pravda.

Zelenszkij a szlovén köztársasági elnökkel, Natasa Pirc Musarral tartott találkozó utáni sajtótájékoztatón részletezte a tervet. Különös hangsúlyt fektetnek az energia, az élelmezésbiztonság és a nemzetközi kereskedelem helyreállítására.

Kijev a nyugati szakértők segítségével egy átfogó terven dolgozik, amely nemcsak a hadszíntéren garantálná a győzelmet, hanem diplomáciai úton is a békéhez vezetne, valamint az ország újjáépítésének is kijelölné az útját 

– közölte hozzá az ukrán elnök.

Zelenszkij emellett kiemelte, hogy a háború befejezésének feltételeit minden partnerüknek támogatnia kell a tartós béke érdekében. Az ukrán elnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a siker nemcsak Ukrajnán fog múlni,

a diplomáciai eredményekhez katonai sikerekre is szükség van, ami további katonai támogatást igényel."

A terv végleges változatának bemutatása 2024 év végére várható.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. június 29. 03:34
Amerika bábja nem ukránokat képviseli , idegen érdekek miatt Ukrajnát háborúba sodorta. Zelenszkij az euba igyekszik hogy a háborús bűnök , korrupció , népirtás miatt a felelősségre vonást elkerülje hatalomba maradhasson. Brüsszelben ezért tőle kérnek valami nem ingyen élvezheti a szabad gondtalan életet . Zelenszkij euban csendőr szerepet játszana Brüsszel irányítás alatt a magyarokat állandóan zaklatná , időnkét országunkba szabadcsapatokkal betörne határt se kell átlépni ,hisz magyar gyűlölő (mint ahogy kádári időkben románok felöl) . Partizán cuccban szaladgáló törpétől óvakodj Brüsszelen keresztül magát építgeti. Köpönyegforgató nyugatot kiismertük kommunisták szövetségese támogatja pénzeli beveti oda ahol nem számítása történik.
konfucius
2024. június 29. 02:41
Igazán nem kell addig várni. A dolog tök egyszerű: Az USA-t hazaküldöd. A cumót leadod az orosznak. Egy fehér zászlóval megadod magad. Kitakarodsz a nem ősi ukrán földekről. A maradék országodban (HA marad valami) kussban tengeted életedet, a maradék ukrán emberek számára pedig mindent újjáépítesz. Ha ez nem megy, akkor nem kell akarni annyira önállónak lenni.
pandalala
2024. június 29. 02:12
nah, már el is kezdte országa elkótyavetyélésének megtervezését .... :-((
sexykitty-101
2024. június 28. 23:12
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­­k­e­­­l­­d­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­x­i­ ­p­u­n­­­c­­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!