Albánia
ÉLŐ
Spanyolország
Horvátország
ÉLŐ
Olaszország

Földi pokol: a háború legvéresebb hónapja volt a május Ukrajnában

2024. június 09. 06:42

Májusban legalább 174 civil halt meg és 690 sebesült meg, több mint felét a harkivi harcoknak tulajdonítják.

2024. június 09. 06:42
null

Nyitókép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

A Magyar Nemzet arról ír, hogy az ENSZ egyik magas rangú humanitárius tisztviselője aggasztónak nevezte az ukrajnai áldozatok számának növekedését. hangsúlyozta:

 a májusi áldozatok száma közel egy éve a legmagasabb! 

„Bevásárlóközpontokat, otthonokat, oktatási intézményeket, üzleteket, irodaházakat, parkokat és tömegközlekedési eszközöket értek csapások az elmúlt hetekben” – mondta Joyce Msuya, a humanitárius ügyekért felelős főtitkárhelyettes

Mint kiderült, májusban legalább 174 civil halt meg és 690 sebesült meg, több mint felét a harkivi harcoknak tulajdonítják. „A Nemzetközi Migrációs Szervezet becslései szerint legalább 18 100 ember kényszerült újonnan lakóhelye elhagyására Harkiv térségében” – jegyezte meg Msuya. 

Msuya elmondta: 

a frontterületeken maradt civilek szörnyű körülményekkel néznek szembe. 

Sokan el vannak vágva az élelmiszertől, orvosi ellátástól, áramhoz és gázhoz való hozzáféréstől.
 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orrban
2024. június 09. 18:54
A tömeggyilkos patkányruszki szisztematikusan irtja a civileket!
B_kanya
2024. június 09. 16:19
Hány videó volt óvodákba kvártélyozott fuckrán katonákról, mikor még nem volt 43 év a sereg átlagéletkora?
B_kanya
2024. június 09. 16:17
FeketeFehér 2024. június 09. 15:07 "Mondjuk egyrészt az oroszok a fegyvertelen civileket is gyilkolják." Az Amnesty meg már 2022-ben mondta, hogy a fuckránok szeretnek civilek mögé bújni. Előtte porky mondta, hogy a donbasszi gyerekek a pincében fognak felnőni, zselé meg "vicceskedett" hogy a Krímbe elzárták a vizet. Na, de a ruszkiknál vagy négyszer annyit ér a fizetés...
FeketeFehér
2024. június 09. 15:07
Mondjuk egyrészt az oroszok a fegyvertelen civileket is gyilkolják. Másrészt meg ha az ukrajnaiak szarul szeretnének élni, orosz megszállás alatt, akkor már rég megadták volna magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!