Ukrajna tárgyalásokat folytat a hadkötelesek visszaküldéséről Brüsszellel

2024. június 21. 07:08

Az ukrán belügyminiszter szerint Brüsszel nem akarja kiadni azokat az ukránokat, akik illegálisan lépték át az uniós határt.

2024. június 21. 07:08
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Az ukrán hatóságok egyeztetéseket kezdeményeztek az Európai Unióval az Ukrajnából illegálisan távozott férfiak esetleges hazatéréséről. Ihor Klimenko, Ukrajna belügyminisztere a Szabadság Rádiónak adott interjújában elmondta, hogy konzultációkat folytatnak ebben az ügyben – írta meg az Index.

Konzultációkat folytatunk európai uniós kollégáinkkal. Természetesen minden uniós ország az Európai Bizottság törvényei és szabályai szerint jár el. Ezek a tárgyalások folytatódni fognak a polgáraink esetleges hazatéréséről, ha illegálisan lépték át a határt

– tette hozzá a belügyminiszter.

Ihor Klimenko szerint Brüsszel nem akarja kiadni azokat az ukránokat, akik illegálisan lépték át az uniós határt. Az ukrán belügyminiszter emellett kitért arra is, hogy titkos adatként kezelik, hogy a háború ideje alatt eddig hány hadköteles korú férfiak próbált külföldre menekülni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

A háború nem konfekciótermék

Mivel igen sokan szekáltak ezzel a kérdéssel kapcsolatban, itt a válaszom, szokásom szerint köntörfalazás nélkül.

14 órája

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. június 22. 21:47
ha ezt megteszik az ugyanaz mint zsidokat toloncolni vissza a harmadik birodalomba zelenszki nem gazkamraval gyilkol hanem frontradobassal
Csigorin
2024. június 22. 21:45
ez a menekultjog labbal tiprasa ugye amugy meg dobjak el az utleveluket es mondjak hogy afganok oszt kesz vagy oroszok oda kitoloncolhatjak oket es mehetnek is fegyvert fogni a gyilkosaik ellen
Robi54
2024. június 21. 13:34
A tököm tele van az egész bevándorlással. Aki valódi háború elől menekül az nem menekült,aki semmi elől nem menekül,csak jobban akar élni munka nélkül,az meg menekült. Rohadjon meg az egész EU,úgy ahogy van. Remélem minél előbb meg szűnik ez a pöcegödör.
piramis-2
2024. június 21. 13:00
Ha Brüsszel behódol az USA cseléd, náci ukrán vezetésnek.... Akkor ezzel Brüsszel azt üzeni: - A mocskos muszlim niggert tartsd el te rémisztő képződmény (fehér, hetero)! - Amúgy meg takarodj a húsdarálóba! Kérdés! A muszlim nigger migránsokat nem szabad visszaküldeni, még akkor sem ha nincs náluk háború. A keresztény fehér mehetnek a húsdarálóba? Már az is szégyen, hogy erről leültek tárgyalni!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!