Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Újra tűzszünetet ajánlott Putyin – mutatjuk a feltételeket!

2024. június 14. 13:06

Az orosz elnök azt követeli, hogy Ukrajna vonuljon ki négy régióból és utasítsa el a NATO-csatlakozást.

2024. június 14. 13:06

Fotó: Pavel Byrkin / POOL / AFP

A Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel zajló G7 csúcstalálkozóhoz igazítva Vlagyimir Putyin orosz elnök újra tűzszünetet ajánlott, feltételekkel.

Putyin azt követeli, hogy Ukrajna vonuljon ki négy kelet-ukrajnai régióból (Donyeck, Luhanszk, Kherszon és Zaporizzsja), valamint Kijev formálisan utasítsa el Ukrajna NATO-csatlakozását.

Az orosz elnök külön hangsúlyozta: 

ha Ukrajna ezt teljesíti, Oroszország azonnal befejezi a harcokat.

Putyin hozzátette: hogy ez a javaslat nem egy ideiglenes tűzszünetről vagy a konfliktus befagyasztásáról szól, hanem a „végleges megoldásról”.

Az orosz államfő azt is várja, hogy Ukrajna semlegességet és atomfegyver-mentességet vállaljon, valamint azt, hogy az Oroszország elleni szankciókat szüntessék meg.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 315 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 13:59
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­k­­e­­­l­d­­­ ­­a­ ­­s­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­n­­c­­­i­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
kulszek
2024. június 17. 15:41
Segítsetek elterjeszteni az emberközpontú álláspontot! Az abszolút szuverén az ember! Annak minden joga csorbíthatatlan! Mindenkinek joga van szabadon és megkülönböztetés nélkül élni szülőföldjén, a társadalmi berendezkedésnek ezt garantálnia kell! Ha például szakmai okokból vagy házassággal az ország egy másik területén kénytelen élni, ott ugyanolyan jogai kell legyenek az állampolgárnak! Ezt kívánja a HUMANIZMUS, (európai) civilizációnk egyik alappillére! Ilyen hozzáállás ukrajna esetében az ország föderalizálása lett volna, már a Szovjetunió felbomlásakor. Csak ez működőképes egy olyan heterogén országban, ahol olyan nagy számú kisebbség él. Jó példa erre éppen Svájc. LEHET három, négy nyelv is hivatalos. Mindenki dönt szűkebb régiójának sorsáról, stb. Sajnos már a demokrácia sokféle értelmezése is csorbítja a humanizmus elveit. Ugyanis jelenleg a demokrácia a többség uralmát, akaratának beteljesítését jelenti, a kisebbség pedig SZENVED! Békét, jogot mindenkinek!
Aga1
2024. június 14. 19:02
@nekoashi: "[...] akkor pl el kell fogadnunk, hogy Erdélynek meg Romániához kellett tartoznia, mert akkor a románok voltak többségben...." A kutya ott van elásva, hogy milyen határokkal operálsz. Ha elég kis megyéket/járásokat (mittomén minek hívják Romániában) veszel, akár még ma is lehetne érvelni egyes román megyék Magyarországhoz tartozásával... Vagy ha túl nagyra veszed: Az osztrák monarchiában a magyarok messze nem voltak többségben, tehát ma is Ausztriához kellene tartoznunk? (A gondolatkísérlet kedvéért ne menjünk bele a dualizmus rendszerébe). De ha maradunk Erdélynél: biztos sok román volt Erdélyben, de Erdély Mo. része volt, és ott meg nem voltak többségben... Gyakorlatilag ez ugyanaz az érv, amit az Ukrán-pártiak mondanak... A vége az, hogy ha elvi alapon Ukrajna egysége mellett érvelsz, akkor Erdélynek Mo.-hoz kellene tartoznia, ha viszont Erdély a románoké, akkor igenis lehet Donyeck stb. az oroszoké. (Persze ennél több nüansz van, de 1000 karakterben ennyi.)
nekoashi
2024. június 14. 17:33
Csak az lenne a kérdésem, hogy akkor hol van az államok önrendelkezési joga? Hogy a követelt részeken orosz többség van? Igen. És? Akarnak ők ruszkikhoz tartozni? Miután az ork rakéták lerombolták házaikat nem hiszem.... De ha azt a gondolatmenetet folytatjuk, hogy ahol oroszok vannak többségben, az tartozzon az ork államhoz, akkor pl el kell fogadnunk, hogy Erdélynek meg Romániához kellett tartoznia, mert akkor a románok voltak többségben..... 1910-es adatok Anyanyelv Lélekszám sz. sz. % magyar 1,661.805 31.6 német 564.789 10.8 román 2,829.454 53.8 tót, cseh 42.000 0.8 rutén 20.482 0.4 szerb, horvát 54.055 1.0 egyéb 84.882 1.6 Összesen: 5,257.467 100.0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!