Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Új vasfüggöny épülhet Európában

2024. június 27. 07:38

Az EU határainál vágnák ketté a kontinenst.

2024. június 27. 07:38
Polish soldiers are building a razor wire fence along the

Nyitókép: Husejnow Attila / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

Lengyelország, Litvánia, Lettország és Észtország szerdán felszólította az Európai Uniót, hogy építsen védelmi vonalat a blokk Oroszországgal és Fehéroroszországgal közös határán, hogy megvédhessék az EU-t a Moszkva felől érkező katonai fenyegetésektől és más káros tevékenységektől – írta meg a Reuters.

Az EU határainál vágnák ketté a kontinenst

A csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozón szeretnék megtárgyalni a négy tagállam javaslatát. Az Oroszországgal és Belarusszal határos országok – Lengyelország, Észtország, Lettország, Litvánia – szerint a védelmi vonal építéséhez az összes tagállam pénzügyi hozzájárulására szükség lenne.

A négy ország vezetői levelükben hangsúlyozták, hogy az orosz és fehérorosz „katonai és hibrid fenyegetések” miatt van szükség a védelmi vonalra.

EU-diplomaták szerint a 700 kilométeres határra tervezett védelmi vonal építése 2,5 milliárd euróba kerülne.

Nem ez az első ilyen javaslata Lengyelországnak. Májusban Görögországgal közösen nyújtott be egy olyan kezdeményezést, amely egy közös uniós légvédelmi rendszert hozna létre az izraeli Vaskupola mintájára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 405 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sadas
2024. június 27. 20:48
Valaki azonosítsa már be és ossza meg kovi ubi kovács ubul ip címét. És a többi gazemberét is. A többi majd jön magától ;) A mandinernek tudnia kell mindenki ip jét .
atti64
2024. június 27. 13:25
KERITÉST MINDENHOVA! OTTHON IS VAN KERITÉSED??????????????,NEM????????????????????
pink_vader
2024. június 27. 13:17
Szép párhuzam ez a vasfüggöny lebontásának évfordulóján…
csapláros
2024. június 27. 13:07
Kovács Ubul 2024. június 27. 08:59 ..."Készülődnötök kell, türkmusZkák - különben ezen az oldalon ragadtok."...Kádár idején az akkoriak előtt, MOST MEG ELŐTTETEK fogunk ÚJBÓL kilépni a forgóajtón, ha ránk értetted a türkmuszkázást. EZ baszott be az akkoriaknak és most meg NEKTEK, mert TI maradtok a szarban, miközben mi már régen a Távol-Kelettel fogunk boltolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!