Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Továbbra is eltökélt: Biden marad az elnökjelöltség mellett

2024. június 29. 14:00

Ugyanakkor az amerikai elnök is elismerte: nem szerepelt jól az első televíziós elnökjelölti vitában.

2024. június 29. 14:00
null

Nyitókép: Jim WATSON / AFP

A demokraták nem hivatalos elnökjelöltje Észak-Karolinában egy választási gyűlésen elismerte, hogy már nem vitázik olyan jól, mint korábban, de hangsúlyozta, hogy tudja, hogyan kell az elnöki munkát elvégezni. Az elnök 18 perces beszédében Donald Trumpot hazugságokkal és a demokrácia lerombolásával vádolta, valamint azt állította, hogy Trump kampánya bosszúra épül – számol be a Magyar Nemzet.

Ezt is ajánljuk a témában

Donald Trump pénteken Virginiában, Chesapeake-ben tartott választási gyűlést, ami az első nyilvános szereplése volt a csütörtöki televíziós vita után. 

Trump körülbelül 60 perces beszédében kiemelte, hogy a Joe Bidennel folytatott vita rávilágított arra, milyen fontos, hogy az amerikaiak kompetens elnököt válasszanak. 

Megerősítette ígéretét az illegális bevándorlás megállítására, és hangsúlyozta, hogy ő a „békét az erő által” politikai elvet képviseli. Ismét kijelentette, hogy ha ő lenne az elnök, nem zajlana háború Ukrajnában, és orosz atom-tengeralattjárók sem jelennének meg Kuba közelében.

Joe Biden és Donald Trump kampányrendezvényei Észak-Karolinában és Virginiában, két billegő államban zajlottak. Az első 2024-es televíziós vitájukat csütörtök este tartották a CNN stúdiójában, közönség nélkül. A CNN felmérése szerint a nézők 67 százaléka Trumpot látta a vita győztesének.

A vitát több mint 51 millió ember nézte a televízióban, ami nem tartalmazza az internetes nézőket. A 2020-as első vitájuk nézőszáma 73 millió volt. A vita után több demokrata médium élesen bírálta Biden teljesítményét, és felvetették, hogy a pártnak más jelöltet kellene keresnie. Ugyanakkor több magas rangú demokrata politikus, köztük Kamala Harris alelnök és Hakeem Jeffries, a képviselőház demokrata csoportjának vezetője, támogatásáról biztosította Bident.

Ezt is ajánljuk a témában

A Washington Post hosszú cikkben elemezte Biden gyenge szereplését, és arra figyelmeztetett, hogy a Demokraták eddig figyelmen kívül hagyták az amerikaiak aggodalmait Biden korával és szellemi frissességével kapcsolatban. A lap szerint 

a vita bebizonyította, hogy Biden alkalmatlan a feladatra, és egyre többen bírálják, hogy nem lép vissza.

 A Washington Post tíz potenciális jelöltet is megnevezett, akik szerintük alkalmasabbak lennének az elnökjelöltségre, köztük Kamala Harris és Michelle Obama.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2024. június 29. 18:07
Hülyeség + akaraterő. Majd a Jew York Times eldönti! ( George Soros)
sexykitty-101
2024. június 29. 17:25
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­­­k­­e­l­­d­­­ ­­­a­­ ­s­­­z­­e­­­x­­i­ ­p­­­u­n­­c­­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
sexykitty-101
2024. június 29. 17:24
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­k­e­­l­­­d­ ­­­a­­­ ­­s­­z­­­e­­­x­­­i­ ­p­­­u­­n­c­­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Türelem
2024. június 29. 17:21
Egy demens embert könnyű irányítani, a tőke csak az ilyen embereket, betegeket kedveli. Hajrá Trump!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!