Se ki se be? Már a kettős állampolgárok és a más országokba letelepedési engedéllyel rendelkezők sem hagyhatják el Ukrajnát

2024. június 05. 07:41

Az amerikai nagykövetség erősen javasolja, hogy azok az amerikai állampolgárok, akik ukrán állampolgársággal is rendelkeznek, ne utazzanak Ukrajnába.

2024. június 05. 07:41
Ukraine Marks Independence Day

Nyitókép: STR/NurPhoto via Getty Images

A Meduza értesülése szerint Zelenszkij elnök tovább szigorította az állampolgárai mozgásszabadságára vonatkozó szabályokat Ukrajnában. Az ukrán a hatóságok már vissza is vonták a külföldön élő kettős állampolgárságú személyek utazási engedélyeit. Az Állami Határszolgálat pedig június 4-én közölte, hogy 

a más országokban letelepedési engedéllyel rendelkezők és a 18-60 éves korosztályba tartozó ukrán férfiak nem hagyhatják el az országot.”

Se ki se be

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége kedden közzétett egy üzenetet a honlapján azoknak az amerikai állampolgároknak, akik ukrán állampolgársággal is rendelkeznek. Az üzenet szerint június 1-jétől a 18 és 60 év közötti, ukrán–amerikai kettős állampolgárságú férfiak, köztük az USA-ban élők sem hagyhatják el Ukrajnát. A nagykövetség erősen javasolja, hogy azok az amerikai állampolgárok, akik ukrán állampolgársággal is rendelkeznek, ne utazzanak Ukrajnába. 

A nagykövetség kiemelte: nagyon nagy a kockázata annak, hogy nem hagyhatják el az országot, még akkor sem, ha amerikai útlevelük van.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. június 05. 22:45 Szerkesztve
Miert nem szorja meg RUS mondjuk 20 taktikai nukeval a legjobb termőföldeket ? Vagy a NATO - UKI határt ? Hamár lúd.... Esetleg hagyomanyos bombával az atomerőművek hűtését ?
survivor
2024. június 05. 22:37
Mi a faszt akarnak egy 60 évestől ? Örül ha szarni tud💩 es még feláll neki...😍
Kybon
2024. június 05. 10:11
Elkapják az utcán, és harmadnapra hullaként rohad a lövészárokban. Szia háborúpárti férgek...!
Szvv
2024. június 05. 10:04
Kihal ukrajna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!