Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Orbánnak üzent a belga kormányfő: „Az EU-elnökség nem azt jelenti, hogy te vagy Európa főnöke!”

2024. június 28. 09:37

Alexander De Croo annak kapcsán nyilatkozott, hogy Belgium hétfőn átadja az Európai Unió Tanácsának féléves soros elnökségét Magyarországnak.

2024. június 28. 09:37
Alexander De Croo belga kormányfő

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A küldetés teljesítve, a tagországok vezetői megválasztották az Európai Tanács következő elnökét, megállapodtak az Európai Bizottság következő vezetőjének személyéről és kiválasztották az uniós főképviselőt a következő ötéves uniós intézményi ciklus idejére – közölte Charles Michel, a tagállami vezetőket tömörítő Európai Tanács elnöke Brüsszelben péntek hajnalban.

Az uniós csúcs záró sajtótájékoztatóján Alexander De Croo belga kormányfő azzal összefüggésben, hogy Belgium hétfőn átadja az Európai Unió Tanácsának féléves soros elnökségét Magyarországnak, újságírói kérdésre azt mondta: 

Az elnökség nem azt jelenti, hogy te vagy Európa főnöke. 

Ezzel szemben azt jelenti, hogy te vagy abban a helyzetben, hogy kompromisszumot találj. Érdekes pozíció, legalább egyszer az életben” – mondta De Croo, majd hozzátette: „tehát mindenképpen ajánlani tudom Orbán Viktornak”.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 350 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2024. június 30. 00:17
Nyüszög a kis buzi.
Gasztronauta
2024. június 29. 11:03
"tehát mindenképpen ajánlani tudom Orbán Viktornak”. ha már nekem nem sikerült.
irmag2
2024. június 29. 09:14
A flamand és a vallon helyett, te egy igazi belga lehetsz! Semmire sem jogosít!
Namond
2024. június 28. 23:11
Namondcsapláros 2024. június 28. 17:45 Szerencsétlen, ne idd meg a készleted, mert olvasni is képtelen leszel. Húszezer könnygázgránátra pedig tendert írtak ki. Facebook //www.facebook.com › story Húszezer könnygázgránátra pedig tendert írtak ki. HVG.HU. 727 millió forintért vesz könnygázspray-t a rendőrség. 727 millió forintért vesz könnygázspray-t a ... 727 millió forintért vesz könnygázspray-t a rendőrség rss.news.hu //rss.news.hu › Politika 10 órával ezelőtt — Húszezer könnygázgránátra pedig tendert írtak ki. Húszezer darab 750 milliliteres csapatszolgálati kiszerelésű könnyfakasztó spray-re írt ki .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!