Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Magyarország aláírta a nyilatkozatot – azonnal megérkezett az oroszok reakciója

2024. június 18. 09:59

Vlagyimir Putyin szóvivője szerint nem kell aggódniuk azoknak az országoknak, amelyek aláírták a svájci békekonferencia zárónyilatkozatát, mert az esemény hatékonysága amúgy is a nulla felé tendál.

2024. június 18. 09:59
null

Nyitókép: AFP/ Natalia Kolesnikova

Az Ukrajnáról szóló zárónyilatkozat aláírása a svájci békekonferencián nem rontja el Oroszország kapcsolatait Magyarországgal, Törökországgal és Szerbiával – jelentette ki Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin szóvivője a Gazeta tudósítása alapján.

Mint megírtuk, az Oroszország és Kína nélkül rendezett esemény résztvevői közül 80 aláírta azt a nyilatkozatot, amely hangsúlyozza, hogy a béke elérése érdekében párbeszéd szükséges a felek között, megerősíti Ukrajna területi integritása iránti elkötelezettséget, valamint teljes hadifogoly-cserét és a deportált gyermekek hazatérését sürgeti.

A csúcstalálkozó hatékonysága a nulla felé tendál

– szögezte le Peszkov, aki azt állította, figyelembe fogják venni ezen országok álláspontját, de ők is szeretnék kifejteni érveiket. Hozzátette, tud róla, hogy több ország – köztük Magyarország is – értelmetlennek tartotta a konferenciát Oroszország jelenléte nélkül.

Peszkov szerint a Putyin által indított békekezdeményezés továbbra is napirenden van, az orosz elnök pedig nyitott az együttműködésre az olyan országokkal, amelyek ezt nem utasítják el.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xantua
2024. június 18. 16:12
Nem értem... Fidesz nyert az EU választáson, már lassan egy hete... hogy hogy Szíjjártó nem tudott békét csinálni azóta Ukrajnában? Azt ígérték, hogy a Fidesz győzelem esetén kitör a világbéke.
alexandrosz-2
2024. június 18. 13:38
Ártópetit a zsidó gazdái oda parancsolták. Szarnak a határon túliak legyilkolására, üldözésére, jogfosztására. Hiszen a szavazatával biztosított az eu. a magyarpusztító ukrán geci haverjaiknak a háborújukhoz: - 85+50+5 milliárd eurót, -13 szankciós csomagot (a 14-et most kotyvasztja a komisszár gazdáival), - sok tucat szankcióhosszabbítást (a 14-en most ügyködnek az aljas gecik), 6 havonta, - a magyarok pénzén áramot, gázt, üzemanyagot, gyógyszert, kötszert, gyógykezelést, üdültetést. Ráadásként a magyargyűlölő aljas hohol bandából naponta tízezreket "menekültekként" pénzeltek, etettek. Megszavazott mindent nekik a vètótlan köpcös geci csicska. Mindent is. A vámmentes, korlátozásmentes ukrán exportot, a magyar mezőgazdaság, méhészek tönkretételét is. Mi volt az új zsidó parancs? Nem azt kell figyelni, amit a zsideszes gecik hazudoznak, hanem azt, amit csinálnak!
connorj
2024. június 18. 13:30
PUTYIN ELNŐKÚR! ÉRCCSED MÁÁ MEG! LE KELL ADNOD AZ ATOMTÖLTETEIDET A NYUGATI BÉKEFENTARTÓKNAK!!! badog.blogstar.hu/2015/06/19/kinek-koszonhetjuk-trianont-/13589/
masikhozzaszolo
2024. június 18. 13:24 Szerkesztve
Nálunk leképezi a családtörténet Magyarországot. 44-ben apám tüzérként megsebesült, Lignitznél orosz hadifogságba került. Onnan megszökött, amerikai hadifogolytáborba került. Onnan is megszökött, jött haza. Itthon elfogták az oroszok, kivitték Ukrajnába, orosz hadifogságba. Onnan hazaszökött, Erdélyen keresztül. Mi lesz velünk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!