Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Herbert Kickl Magyarország menekültpolitikáját állította példaként Ausztria számára

2024. június 26. 22:37

Herbert Kickl Magyarország menekültpolitikáját állította példaként Ausztria számára, arra bátorítva országát, hogy kövesse Magyarország szigorú szabályozásit a bevándorlással kapcsolatban.

2024. június 26. 22:37
FPOe Holds Final Campaign Rally Before European Elections

Kép forrása:Christian Bruna/Getty Images

Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, élesen bírálta Andreas Babler, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) vezetőjének új menekültügyi és migrációs tervét, szerepel a Kosmo tudósításában. Kickl szerint Babler javaslatai elfogadhatatlanok és veszélyeztetik az ország biztonságát. 

Hangsúlyozta, hogy Ausztriának Magyarország példáját kellene követnie, amely szigorú bevándorlási politikát folytat. 

Magyarország tavaly mindössze harminc menedékkérelmet fogadott el, míg Ausztriában közel 60.000 érkezett, mondta Kickl. Az FPÖ elnöke a határellenőrzések szigorítását és a rendőri jelenlét növelését szorgalmazza az illegális bevándorlás megakadályozása érdekében, továbbá, Kickl hangsúlyozta, hogy a migrációs politika szigorításával a bűnözés és a társadalmi feszültségek csökkennének, és az állami kiadások is mérséklődnének. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az FPÖ vezetője kijelentette, hogy a jelenlegi kormány intézkedései nem elegendőek a migrációs válság kezelésére. Úgy véli, hogy az osztrák politikának prioritásként kell kezelnie a nemzeti érdekeket és a lakosság biztonságát. Kickl végezetül kiemelte, hogy a bevándorlási politikának összhangban kell lennie az osztrák kultúra és értékek megőrzésével.

Ausztriában a törvényhozási választás 2024. szeptember 29-én lesz megtartva. A választások tétje nagy, hiszen az országot kormányzó Néppárt - Zöldek koalíció válságban van. A kormány támogatottsága az elmúlt években jelentősen csökkent az infláció és a megélhetési költségek emelkedése miatt, valamint a kötelező oltási törvény körüli ellentmondások miatt. A választások tornymagas esélyese a közvéleménykutatások szerint a Kickl vezette Szabadságpárt, így az FPÖ 2019 után ismét kormányzati pozícióba kerülhet. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hohokam
2024. június 27. 09:02
Osztrák.... ugyanolyan simlis lenne, mint Meloni, ha hatalomhoz jut.
nempolitizalok-0
2024. június 27. 08:29
Eléggé elkéstek. Gyakorlatilag fizettek és a jövőben is egyre többet fizetni fognak azért, hogy társadalmukban létrehoztak egy olyan réteget, ami zsigerileg osztrákellenes, végtelenül primitív, így észérvekkel uralni sem lehet, ezek irányítását erőszakkal irányító bűn és terrorszervezetek veszik át. Mindezt pusztán azért, hogy az osztrák vezetők megfelelhessenek a libsi trendnek, amelyeket ész nélkül szolgálnak ki. Sok osztrák már kezdi felfogni, hogy ez szimpla hazaárulás. Nincs magyar út, hiszen alapvetően minden ország érdeke ugyabaz. Az ajtón sem azért van zár, a határom sem azért van ellenőrzés mert a szomszédnak is van.
connorj
2024. június 27. 01:05
Österreich kaput
Genusnextgen
2024. június 26. 22:54
Hááááát, ma sem jutottunk a nyolcaddöntőbe Buksikáim:( #pedofidesz #csicskaorban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!