Hekkertámadás érte a CDU-t, nem tudni, hogy mekkora kár keletkezett, mennyi adatot loptak el

2024. június 02. 18:31

A német Kereszténydemokrata Unió nagyszabású kibertámadás áldozata lett, amely miatt ideiglenesen le kellett állítaniuk az informatikai rendszereiket. Az ilyen politikailag motivált kibertámadások száma megnőtt az európai parlamenti választások előtt, és sok esetben orosz állami szereplőkhöz köthetők – írja a Politico.

2024. június 02. 18:31
CDU federal party conference

Kép forrása: Michael Kappeler/Getty Images

A Német Kereszténydemokrata Uniót (CDU) szombaton nagyszabású kibertámadás érte, amely miatt az ellenzéki pártnak ideiglenesen le kellett állítania informatikai infrastruktúráját, hozta le a Politico. A bűnüldöző szervek közölték, hogy vizsgálják a támadást és dolgoznak a további károk megelőzésén, anélkül hogy részletezték volna annak mértékét vagy a gyanúsítottakat. 

A támadás végrehajtásának módja egy nagyon profi, hozzáértő elkövetőre utal” 

– mondta egy szóvivő a Reutersnek.

A német belügyminisztérium közölte, hogy figyelmeztetni fogja a Bundestag összes pártját a támadásról. „A hatóságok minden védelmi intézkedést fokoznak a digitális és hibrid fenyegetések ellen” – áll a közleményben. 

A politikai indíttatású kibertámadások száma megnőtt az EU választások előtt, sok esetben orosz állami szereplőkhöz köthetően. Németországot nem most érte először nagyszabású orosz hekkertámadás; májusban egy 2022-ig visszanyúló kiberkémkedési ügy miatt kérették be az orosz nagykövetet Berlinben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:39
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­k­­­e­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­s­­­z­­­e­­­x­­i­ ­­­p­­­u­n­­­c­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
pipa89
2024. június 03. 08:11
Német kereszténydemokraták? Ja, éppen annyira keresztények, mint a Hamasz.
Szerintem
2024. június 03. 04:45
Van rá bármi bizonyíték? Vagy ez is csak manipulatív hazugság.
mdave88
2024. június 02. 23:09
Szíjjártó azonnal monnyon le!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!