Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Háborúra készül Németország: több tízezerrel növelik a német tartalékosok létszámát

2024. június 09. 15:17

„Készen kell állnunk a háborúra 2029-re” – mondta a hét elején a német védelmi miniszter.

2024. június 09. 15:17

Nyitókép: Getty Images

A német védelmi minisztérium 60 ezerre növelné a hadsereg (Bundeswehr)tartalékosainak létszámát, nőket is beleértve – derült ki a fegyveres erők egyik magas rangú tisztségviselője vasárnapi bejelentéséből.

Andreas Hoppe, a tartalékosok ügyeiért felelős iroda főfelügyelő-helyettese a sajtónak elmondta, a tartalékosok létszámának alkalmazkodnia kell a biztonsági kihívásokhoz annak érdekében, hogy megfelelően kiszolgálja a hadsereg az ország, illetve a NATO felé tett vállalásait.

A hadsereg egyszerűen nem tud kitartani és fejlődni a jelenlegi helyzetben, ezért szükségünk van olyan tartalékos erőre, amely képes teljes mértékben helyettesíteni az egységeket” – szögezte le.

A héten Boris Pistorius német védelmi miniszter már bemutatott egy a kötelező sorkatonasággal kapcsolatos javaslatot, leszögezve: szükség lesz „bizonyos jellegű sorkötelességre”.

Készen kell állnunk a háborúra 2029-re

– jelentette ki a német parlament alsóházában (Bundestag) tárcavezető, aki a tervek szerint szerdán ismerteti az ezzel kapcsolatos elképzeléseit a törvényhozás honvédelmi bizottságában.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. június 10. 17:25
csak a szokásos Mandiner-HAZUGSÁG Németország NEM háborúra készül.. Csak növelik a tartalékosaik számát, hogy szükség esetén meg tudják magukat védeni.
takasheel
2024. június 10. 14:56 Szerkesztve
Baszhatják! A nagy orosz rónaságokon szét fogják őket forgácsolni! Nincs az a mennyiségű hadieszköz és katonai élőerő, aki ekkora területen képes lenne tartós eredményt felmutatni! Értelmetlen, veszélyes és ostoba vállalkozás lenne!
antal-2
2024. június 10. 12:43
Beszartam! A ruszkik nyakig fosták a mundért!!!....
rugbista
2024. június 09. 18:57
Oroszországnak nem lesz ereje a német, lengyel, francia, brit, finn, ukrán hadsereggel szembeszállni. Marad az atomfegyver. Qrvajó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!