Csúcsra jár a háborús pszichózis – Amerika után már a nemetek is fegyvert küldenének az ukrán frontra

2024. június 03. 07:58

A Mars II rakétaindító mellett elképzelhető, hogy a nagy hatékonyságú Patriot védelmi rendszer is fel fog tűnni az ukránok kezében.

2024. június 03. 07:58
Defense Minister Kramp-Karrenabuer Visits Tank Training Brigade

Nyitókép: Sean Gallup / Getty images

Ahogy a Mandiner korábban megírta, Joe Biden elnök engedélyezte, hogy az ukrán erők ezentúl amerikai fegyvereket is bevethessenek a Harkiv régióban. Az amerikaiak szándéka szerint, ez a döntés lehetővé teszi, hogy az ukrán erők a frontvonal mögötti, támadó erőkre is csapást tudjanak mérni.

Ahogy az várható volt, Biden elnök ezen döntése alaposan felbolygatta az amúgy pattanásig feszült nemzetközi közvéleményt, és más olyan nyugati országok hozzáállására is hatott, amelyek már így is a háborús pszichózis kihívásaival küzdenek az orosz-ukrán konfliktus kezelése kapcsán. A Tagesschau értesülése szerint ilyen Németország is, ahol meg is szültetett a döntés arról, 

hogy Ukrajna ezentúl német fegyvereket is bevethet majd orosz területen.

A németek is kiemelték, hogy a fegyvereiket „orosz területek ellen igen, de csak és kizárólag a Harkiv régió védelmében” lehet majd felhasználni. Ezt azzal indokolják, hogy Ukrajna második legnagyobb városa napi szinten orosz támadás alatt áll.

Egyelőre nem világos, hogy pontosan melyik az a német fegyverrendszer, amit be fognak vetni a fronton. A Mars II rakétaindító mellett elképzelhető, hogy a nagy hatékonyságú Patriot védelmi rendszer is fel fog tűnni az ukránok kezében. Christian Freudig vezérőrnagy, a német Ukrajna Helyzetelemző Központ vezetője nem zárta ki Patriot bevetésének ezt a lehetőséget, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a rendszerek taktikai alkalmazása kizárólag az ukrán hadsereg felelőssége.

A nemzetközi jog keretein belül használhatják őket. Nagyon bízunk abban, hogy az ukránok nemcsak betartják ezt, hanem nagy taktikai ügyességgel és sikerrel is teszik majd

– tette hozzá Christian Freudig.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

A háború nem konfekciótermék

Mivel igen sokan szekáltak ezzel a kérdéssel kapcsolatban, itt a válaszom, szokásom szerint köntörfalazás nélkül.

19 órája

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. június 03. 14:12
Németországnak nincs nemzeti érdeke. Helyette köteles kiszolgálni az amerikai zsidók érdekeit. "Weidenfeld egy német talkshow-ban elmesélte, milyen ez a „barátság” Németország és az USA között: amikor egy véleményen vagyunk, akkor úgy öleljük egymást, hogy az ember már-már a bordáit félti, ha másodlagos kérdésekben nem értünk egyet, akkor szabályszerűen azt mondja az amerikai kormány, hogy hol marad a köszönet, hiszen ők hozták el a németek szabadságát és biztonságát. De ha egy komoly kérdésben más elképzelésünk van, akkor kiteszik az asztalra a Németországot terhelő titkosszolgálati anyagaikat, jelezvén, hogy vagy együttműködünk, vagy elintéznek minket. ... az amerikai titkosszolgálatok egy sor magánalapítványt, civil szervezetet hoztak létre és pénzeltek, amelyek célja az volt, hogy ott elhelyezzék ügynökeiket, és hogy a jövőben a német elitet ..ahol csak lehetséges, zsarolhatóvá is tegyék."
koronaszepe
2024. június 03. 09:23
A helyzet sokkal rosszabb; a németek után az oroszok is fegyvereket küldenek a frontra!
B_kanya
2024. június 03. 08:59
És eddig mire is költötték a németek azt a 100 milliárdot amit 2022 februárban eldöntöttek?
B_kanya
2024. június 03. 08:58
"Novicsok-5 2024. június 03. 08:19 " viszont a hazai seggfejes politikusok és strómanjaik vagyona jelentősen nőtt, a háborús infláció ellenére." Hja, aki kerületi szinten képviselőként nem keres meg 100 milliót, az hülye és nem ismeri fel lacknert a videón....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!