Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Túl a vörös vonalon: Biden hivatalosan is engedélyezte, hogy amerikai fegyvereket vessenek be Ukrajnában

2024. május 31. 07:02

A döntés lehetővé teszi, hogy az ukrán erők a frontvonal mögötti, támadó erőkre is csapást tudjanak mérni.

2024. május 31. 07:02
President Biden Holds News Conference After Summit with Chinese President Xi In San Francisco

Nyitókép: Kent Nishimura/Getty Images

Joe Biden amerikai elnök engedélyezte Ukrajnának, hogy amerikai fegyvereket használjon orosz területen lévő célpontok ellen. Ezt azonban egyelőre csak az északkeleti Harkiv régióban tehetik meg, ahol az orosz erők az elmúlt hetekben több települést is elfoglaltak, és fenyegetik a régió azonos nevű székhelyét – írta meg a BBC.

Korábban a franciák, a britek és a németek is jelezték, hogy ők is hajlandóak engedélyezni a fegyvereik használatát Oroszországon belüli célpontok ellen. Washington eddig ellenállt ennek, de most megtört a jég. 

A BBC egy amerikai forrása szerint a mostani döntés lehetővé teszi, hogy az ukrán erők a frontvonal mögötti, támadó erőkre is csapást tudjanak mérni. Fontos megjegyezni, hogy az amerikai fél továbbra sem fogja engedélyezni, hogy Ukrajna fegyverrendszereivel Oroszország belsőbb területeit támadja. Az oroszok azonban már ezt a döntést is várhatóan eszkalációnak fogják tekinteni.

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben!

Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken:

https://forms.gle/5nJsK1aRNgGX4MHdA

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. május 31. 20:05
lauderstenonis-2 2024. május 31. 09:48 "Egyébként nem értem miért rinyálnak az orkok?" Miért rinyálsz, zöldbőrű? Mert egy orosz anyanyelvű zsidó törpe pöcszongorista bunkergoblin a főnököd?
lajajakab11
2024. május 31. 18:11
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
2024. május 31. 13:58 Szerkesztve
hivatalosan is engedélyezte, hogy amerikai fegyvereket vessenek be Ukrajnában --- Ácsi. De ki is ő, hogy csak úgy és hivatalosan is engerdélyezget? (ki támadta őt meg, hogyan is lett ő ebben a képletben sértett, vagy egyáltalán hogyan is került bele?)
rizseslecso07
2024. május 31. 11:12
Az oroszok gyengeségét (mert a józanságot gyengeségnek értelmezik) bizonyítja a 97-ik vörös vonal átlépése. Talán ha az elején.... És ha az uszítók pofájába vágták volna, hogy legközelebb ti következtek, szarháziak, hát nem tudom hogy történt volna. Ez már sosem fog kiderülni. Még élünk, és ez jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!