Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Biden jövő héten Európába látogat

2024. május 30. 20:21

A francia elnök meghívására érkezik a D-nap évfordulójára.

2024. május 30. 20:21

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Emmanuel Macron francia elnök hivatala csütörtökön közölte, hogy Joe Biden amerikai elnök a jövő héten először tesz állami látogatást Franciaországban, miután részt vesz a D-nap 80. évfordulójára rendezett megemlékezéseken Normandiában – írta meg az abc news.

Macron június 8-án látja vendégül Bident és feleségét, Jillt

– áll a közleményben. A két elnök megvitatja majd

 „az Ukrajna iránti megingathatatlan, hosszú távú támogatás szükségességét” egy olyan időszakban, amikor a háború visszatért Európába, 

80 évvel a partraszállás után, amely Franciaország és a kontinens felszabadításához vezetett a náci Németország megszállása alól – közölte Macron hivatala. Normandiában a jövő héten nagyszabású megemlékezéseken 25 állam- és kormányfő, valamint több tucat második világháborús veterán vesz részt, hogy tisztelegjenek az 1944. június 6-án partra szállt közel 160 ezer brit, amerikai, kanadai és más nemzetekből érkező katona előtt. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is részt vesz a megemlékezéseken.

A megbeszélések az éghajlattal kapcsolatos kérdésekre is kiterjednek majd, és a kétoldalú együttműködés megerősítésére összpontosítanak, különösen a gazdaság, az űrkutatás és a nukleáris ipar területén – áll a közleményben. 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. május 31. 08:18
Megfigyelhetjük, h. a fontos vezetők első útja mindig Macron. A kinai Xi is először Párizsba érkezett, majd csak utána mehetett Belgrádba és Bp-re. Bid. is Párizsba jön hivatalos közlés szerint a fr.-amer. megemlékezésre (is), de a lényeg az orosz-ukrán háború folytatása lesz majd... Sch-ot kerülik, a németek leginkább csak a hadi megerősitésre és az EU- költségek hozzájárulásának megduplázására kellenek.
bagira002
2024. május 31. 01:06
Ja, Ursula oda hívatlanul nem szalad.
Obsitos Technikus
2024. május 31. 01:06
Rohadjanak meg.
Nasi12
2024. május 30. 22:58
Zelenszkij az utódja a szovjet hadseregnek? Ha azok megállnak a D napon akkor az amiknak nehezebb dolga lett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!