Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Betiltanák a késeket Németországban

2024. június 06. 16:05

Tovább szigorítanák a fegyverviselési szabályokat a politikusok.

2024. június 06. 16:05

Nyitókép: Getty images / aire images

Miután a múlt héten egy iszlamista terrorista halálra késelt egy rendőrt – aki egyébként éppen a késelőt megállítani próbáló egyik „szélsőjobboldali” német férfit tartóztatta le –, a német politikusok azt követelik, hogy tiltsák be a nyilvános helyeken a késeket az országban – írta a European Conservative. A Mannheimben történt támadásban még hat másik ember sérült meg. 

Andrea Lindholz, a bajor központú jobbközép CSU parlamenti képviselője szerint ki kellene tiltani a késeket a nagy tömegeket befogadó helyekről. „Senkinek sincs szüksége ott olyan késekre, amelyek súlyos sérüléseket okozhatnak” – mondta Lindholz. 

Lindholz követeléséhez csatlakozott Nancy Faeser, Németország baloldali belügyminisztere, aki korábban

a késes támadások számának ugrásszerű növekedése miatt »késmentes zónákat« követelt a tömegközlekedési eszközökön.

Ezt is ajánljuk a témában

Az viszont nem világos, hogy még hova lehetne szigorítani a német fegyverviselési szabályokat. Németországban jelenleg is tiltott a 12 cm-nél hosszabb pengék viselése – bizonyos esetek kivételével – az ország büntető törvénykönyvei szerint.

Ennek ellenére a hivatalos statisztikák azt mutatják, hogy

Németországban 2022-ben naponta átlagosan 60 késes támadás történt.

Ezt is ajánljuk a témában

Késes támadások sorát követik el a bevándorlók Németországban

A német bűnügyi statisztikák súlyosan torzítják a képet, de még így is látható, hogy komoly problémát okoznak azok a migránsok, akik képtelenek integrálódni a társadalomba – miközben a nagy német pártok nem merik nevén nevezni a problémát. A kormány állampolgársági reformtervezete pedig tovább nehezítheti a helyzetet.

Az ország küzd a növekvő migránsbűnözéssel, különösen a fiatal afgán férfiak részéről, akik az elmúlt években tömegesen érkeztek az országba.

A migránsbűnözés kulcsfontosságú kérdés lesz az európai parlamenti választásokon szavazó szavazók számára is, amelyen közvélemény-kutatások szerint a jobboldali AfD az eddigi legjobb eredményt érheti el.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindenhova
2024. június 07. 15:34
Am. minden háztartásba kell egy fegyverszekrény ahol vacsora után elzárhatják a késeket. Természetesen külön rekeszbe a pengét és a nyelét.
Mindenhova
2024. június 07. 15:30
Jobban tennék ha a kések helyett inkább a Gestapot tiltanák be.
2024. június 07. 15:13 Szerkesztve
Csudapofák ezek a németek , még mindíg nem jöttek rá arra , hogy sohasem az eszköz a felelős a cselekményért , hanem az elkövető /használója/ ! Legközelebb betiltják a palacsintasütőt is,mert egy vehemens menyecske, első felindultságában , azzal csapta agyon, a kicsapongó férjét .
Burdisgarage
2024. június 07. 11:13 Szerkesztve
Egyenek kanállal, bár azzal meg a szemüket vájhatják ki. Marad a kéz, amennyiben az a sharia szerinti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!