Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Belehalt sérüléseibe a mannheimi késes támadás során megsebesült rendőr

2024. június 02. 21:24

A pénteki késelés első halálos áldozata feltehetően az az intézkedő rendőr, aki ráugrott arra a megtámadott aktivista civilre, aki épp meg akarta állítani a támadót.

2024. június 02. 21:24
After the knife attack in Mannheim

Kép forrása: Thomas Frey, Getty Images
 

Belehalt sérüléseibe az a rendőr, aki a héten a németországi Mannheimben történt késes támadásban súlyosan megsebesült – közölte vasárnap a karlsruhe-i német főügyészség, a mannheimi rendőrfőkapitányság és Baden-Württemberg tartomány bűnügyi hivatala.

Ezt is ajánljuk a témában

A tájékoztatás szerint a támadó többször is megsebesítette késével a 29 éves rendőrt a fején. 

„Haladéktalanul a tettet követően sürgősségi műtétet hajtottak végre és mesterséges kómába helyezték, ennek ellenére június 2-án, a délutáni órákban belehalt súlyos sérüléseibe” – közölték a német hatóságok. 

Gyászolunk egy olyan rendőrt, aki biztonságunkért életét áldozta” 

– tették hozzá. 

A késelés pénteken történt a város központjában, a Pax Europa polgári mozgalom találkozóján, amelyen részt vett Michael Stürzenberger konzervatív politikus, iszlámkritikus aktivista is. Stürzenberger – és másik öt ember, köztük a rendőr is – szintén megsebesült a támadásban. Az elkövetőt lövésekkel állították meg, egyelőre nincs kihallgatható állapotban, több sajtóforrás azonban úgy tudja, hogy egy 25 éves afgán férfiról van szó. 

Az elkövető indítéka továbbra sem világos. Annyit tudni róla, hogy Afganisztánban született és 2014-ben érkezett fiatalkorúként Németországba. A férfi, aki eddig nem volt ismert a hatóságok előtt, feleségével és két gyerekével a hesseni Heppenheimben élt. 

(MTI)

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lami66
2024. június 25. 20:31
"aki hülye, haljon meg" akinek annyi esze van, hogy nem a késes támadót állitja meg hanem a védekezőt....
Intruder
2024. június 03. 13:30
Baumann Pétert ugyanígy hagyták cserben biszem-baszom kollégái.
iimre
2024. június 03. 11:53
"Swansea2688 jún02. 21:31 Tessék? Azt az embert akarta megállítani, aki a támadót próbálta hatástalanítani? " 0:21-nél láthatod: ott térdel a rendőr azon, aki nekiugrott a késes támadónak, míg a késes támadó hátulról közeledik a rendőrhöz: is.gd/1wMtaK Nálam szakadozik a felvétel, az eredetit, amit töröltek az X-ről, az viszont profi volt.
tavirozsa2
2024. június 03. 07:01
Milyen képzéssel kerülnek az utcára ezek az egyenruhások??? Jól látható, hogy a merénylő relevánsabb képzést kapott valahol... 😩
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!