Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Atombombáról tárgyal a NATO-főtitkár a tagállamokkal, nem is akármiért

2024. június 17. 19:05

Jens Stoltenberg szerint fontos, hogy elrettentő erőt demonstráljon a NATO.

2024. június 17. 19:05

Nyitókép: Omar Havana/Getty Images

Nukleáris fegyvereket helyezne készenlétbe Jens Stoltenberg, aki szerint elrettentő erőt kell demonstrálni az Oroszország és Kína felől érkező fenyegetésekre válaszul – írja a Magyar Nemzet.

A NATO-főtitkár a brit The Telegraph napilapnak adott interjújában beszélt arról, az üggyel kapcsolatban már folynak a tárgyalások a tagállamokkal. „Nem fogok belemenni a műveleti részletekbe arról, hogy hány nukleáris robbanófejnek kell működőképesnek lennie, és hányat kell tárolni,

de egyeztetnünk kell ezekről a kérdésekről. És most pontosan ezt tesszük”

– mondta Jens Stoltenberg.

A konzultációk központi témái között a robbanófejek raktárakból való kivonását és készenlétbe helyezését, valamint az átláthatóság elrettentésként való felhasználását említette.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hill
2024. június 18. 12:31
Tényleg nem bírtok leállni. Addig jár a korsó a kútra... Milyen elrettentés. Gondolom a ruszkik meg a kínaiak tele figják szarni a gatyájukat. Ez annyira szánalmas. Már rég vége lehetne ennek az egésznek, ha sikerült volna felnőni. De nyaljátok zelenszkij picsáját. Baszódjatok. Egyébként mielőtt Amerikában elnökválasztásra kerülne sor izzadjatok ki egy háborút, mert akkor ugye a demens idióta fingós bolondot nem lehet leváltani.
Nemtudommegállni
2024. június 18. 11:30 Szerkesztve
Ez a fajankó miben reménykedik? Ha túl is élné, ötven-száz évet töltenek majd egy atom biztos bunkerben?
auditorium
2024. június 18. 06:43
A Nato főtitkára közgazdasági egyetemet végzett Osloban, nem hivatásos tisztként került ilyen posztra, de legalább teljesitett katonai szolgálatot. A tegnapi nemzetközi TV-hiradókban (ARD, RAI news 24) szó volt az atomfegyverekről. Jelenleg az USA-nak is és az oroszoknak is több mint ötezer atomrakétájuk van, a kinaiaknak ennek csak a 1O%-a. Most fejleszteni, modernizálni akarja a három Nagyhatalom, hogy hosszútávban is "eredményesek" legyenek. A biofegyverek fejlesztésén is állandóan dolgoznak. Európa pedig megszüntette a kötelező katonai vagy polgári szolgálatot, csak hivatásos tisztjeik és zsoldos katonáik vannak, ami szakértők szerint vajmi kevés ilyen nemzetközi hadi felkészüléssel szemben.
Zjzj
2024. június 18. 00:14
Igy nyilatkozik egy magabiztos, kulturalt nyugati…nem mint egy bikaszr valamifele nuklearis fegyverrel (ha egyaltalan?) rendelkezo fejlodo orszag fosadeka (lavor, putyler, medveszar, stb)….
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!