Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Zelenszkij nyugati körútra indul: úgy tűnik, látni akarja, kit lehet belehurcolni a háborúba

2024. május 23. 09:07

Lapértesülések szerint az ukrán elnök útja alatt lobbizni akar azért, hogy NATO-tagországok lássák el Ukrajna légvédelmét.

2024. május 23. 09:07
null

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / ANADOLU / AFP

Jövő hónapban a franciaországi D-nap megemlékezésére, utána pedig az olaszországi G7 csúcstalálkozóra is ellátogat Volodimir Zelenszkij – írja a Politico. Az ukrán elnök így találkozhat majd újra Bidennel, amire szükséges is van, hiszen, mint a brüsszeli lap fogalmaz, Ukrajna „kétségbeesetten” próbálja megtartani a nemzetközi figyelmet és támogatást.

A Politico szerint azonban ennél többről van szó: a nyugatról érkező katonai támogatás mellett Zelenszkij valószínűleg azért is lobbizni fog, hogy 

NATO-tagállamok védjék Ukrajna légterét.

Ez egyébként nem új keletű ötlete az ukrán elnöknek, és arról is meg van győződve, hogy ezzel nem fog harmadik felet belehurcolni a konfliktusba. Így fogalmazott a napokban: „nem tudjátok ezt (F-16-os vadászgépek – a szerk.) most biztosítani? Rendben (...) térjünk vissza a repülőkre, amelyek most a szomszédos NATO-tagállamok területén vannak, küldjétek fel őket (...) lőjétek le a célpontokat, védjétek a civileket” – hangoztatta. 

Meg tudják ezt tenni? Biztos vagyok benne, hogy igen. NATO-tagországok támadásának, beavatkozásának számít ez? Nem” 

– vélekedett Zelenszkij.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:16
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­­­k­­e­­l­­­d­­ ­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­­i­ ­p­­­u­­n­­­c­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Csigorin
2024. május 23. 15:30
a D napra ? ott o mit keres? ott a nacik legyozeset unneplik.
Majdmegmondom
2024. május 23. 12:59
Szerintem neki inkább a fronton lenne a helye, ha már ekkora nemzeti hőst épített fel az USA és a seggnyaló nyugat...
LevEDIa
2024. május 23. 12:16
"Jövő hónapban a franciaországi D-nap megemlékezésére, utána pedig az olaszországi G7 csúcstalálkozóra is ellátogat Volodimir Zelenszkij – írja a Politico." És ha szabad érdeklődni, mindezt milyen szerepkörben teszi? És változatlanul a "harci" hacukájában? A mandátuma lejárt, elvileg már nincs jogköre mindezt tenni. Hogyan képzeli azt pl. hogy európai országok területéről fölszálló repülőgépek védik az ukrán légteret, és végeznek harci cselekményt? Ez az ember teljesen meghibbant. Abban a pillanatban mindegyik olyan ország, amelyiknek a területéről felszállt a repülő, háborús féllé válik. Mindent megtesz azért, hogy bárkit belerángasson a háborúba - de azért azt mégis látni kell, hogy erre kapott megbízást a kis Sorostól. A szél tehát az USA irányából fúj, fegyvert és ötletet adnak, csak ők kimaradhassanak ismét a konfliktusból, holott ez egész az ő sz..rkeverésük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!