Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Újabb túszok holttestét találták meg izraeli katonák

2024. május 17. 22:49

Izraeli-német állampolgár is volt köztük.

2024. május 17. 22:49
izraeli túsz

Nyitóképünkön a 21 éves Maya Regev túzként a Hamász terroristái között; a fiatal lányt szerencséjére elengedték. Forrás: Anadolu via AFP

***

Shani Louk, Amit Bouskila és Itzhak Gelerenter – így hívták azt a három embert, akinek a holttestét éjjel találták meg az Izraeli Védelmi Erők (IDF) katonái Gázában – írta meg többek között az Euronews. A megtalálás körülményeiről, a holttestek állapotáról nem adtak ki informácót.

A német-izraeli állampolgár Loukot a Supernova zenei fesztiválról ragadták el október 7-én a Hamász terroristái, ő volt az egyik legismertebb túsz, mivel az ő fotója – amelyen egy teherautó hátuljában zötykölődik Gáza felé, fogságban – széles körben elterjedt.

A családokat értesítették a holttestek megtalálásáról.

Az IDF biztosított mindenkit arról, hogy ők és a Shin Bet (vagyis a hírszerzés) minden eszközzel azon dolgozik, hogy minden túszt sikerüljön hazahozni.

Ez olyan szempontból igaz, hogy februárban sikerült két újabb túszt kimenteniük Gáza déli részéről egy mentőakció során, azóta azonban nagyrészt a Hamásszal való egyezkedés során sikerült újabb személyeket hazahozni.

A Hamász időnként videókat ad ki amelyken a túszokat mutatja, ezzel gyakorolván nyomást az izraeli kormányra; a legutóbbit például most áprilisban.

Ezt is ajánljuk a témában

Eközben még mindig több mint száz túsz van a terroristák markában.

Ezt is ajánljuk a témában

A túszkérdés az izraeli belpolitika továbbra is markánsan meghatározó témája; Benjamin Netanjahu kormányfő számára pedig a lehető legrosszabb forgatókönyvnek tűnik a túszügy elhúzódása, párhuzamosan a Gáza elleni izraeli hadművelettel, amelynek ugyancsak számos palesztin civil áldozata van.

Ezt is ajánljuk a témában

Az izraeli miniszterelnöknek három fronton is helyt kell állnia: 

  • a Hamásszal szemben folytatott háborúban

ahol úgy kellene kifüstölni a terroristákat, hogy ne haragítsa magára az egész világ közvéleményét a civil áldozatok tömegeivel

  • a belpolitikai feszültséggel szemben

Mert a hadművelet közben tömegtüntetések követik egymást, ahol Netanjahu fejét követelik, aki még mindig nem szabadította ki a túszokat, viszont nyolcadik hónapja húzza a háborút a Hamásszal

  • ráadásul még a saját nemzetköz szövetségeseivel is meggyűlt a baja; a Nyugat korántsem áll ki olyan egységesen Izrael mellett, mint eddig.

Joe Biden amerikai elnök például fegyverszállítások visszatartásával fenyegette a zsidó államot, és az EU-ban is recseg-ropog az Izrael-szimpátia.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-99
2024. június 24. 23:39
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­k­­­e­­l­­d­ ­­­a­ ­­s­z­­­e­x­i­ ­­­p­­­u­n­c­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Tommaso
2024. május 19. 21:00
Egy közel-keleti békének csak akkor lehet, s akkor is csak halvány esélye, ha a tömeggyilkos iszlamista terrorista bandát végleg felszámolják. Ahogy a nácikat is 80 évvel ezelőtt. Eredmény: Ma Németország a világ legbékésebb állama. Mondjuk az araboktól ilyesmire naivság lenne számitani.
Tommaso
2024. május 19. 20:59
A Közel-Keleti Háborúk összes civil áldozata az arab iszlamista terroristák bűne. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Az izraeli áldozatokkal ők végeztek - célzottan, BESTIÁLIS KEGYETLENSÉGGEL Az arab civileket pedig pajzsként használták a harcok során, és a fegyverraktáraikat és rakétakilövő-állásaikat is civil létesiményekbe, iskolákba, kórházakba telepitették. Igy sajnálatosan a jogszerű izraeli válaszcsapás áldozatai lettek. De ez a HamaSS mocskos terroristáit a legkevésbé sem érdekli.
Tommaso
2024. május 19. 20:58
Minden normális ember alapvető morális kötelessége tiltakozni az állatias kegyetlenségű arab iszlamista terroristák népirtása ellen., aki már Európában is TÖBSZÁZ MERÉNYLETET hajtottak vége. alexandrosz-2 mégsem teszi. Nyilván nem normális, hanem náci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!