Túl sokat kért – az olaszok és a németek elzavarták a Wizz Airt

2024. május 03. 10:34

A Wizz Air helyett az EasyJet csaphat le azokra az olaszországi résidőpárokra, amelyeket a monopólium elkerülése miatt kell értékesítenie az Ita Airwaysnek és a Lufthansának.

2024. május 03. 10:34

Nyitókép: AFP/Nicolas Economou

Az Ita Airways-Lufthansa megállapodás 10 százalékkal emelheti a tarifákat – írja a Corriere della Sera nyomtatott kiadása, amely megjegyzi, szükség van korrekciós beavatkozásokra.

A milánói Linate Airport esetében például napi 11 résidőpár eladására lesz szükség, hogy a két cég alkuja ne vezethessen monopóliumhoz egyik útvonalon sem, az utasoknak legyen alternatívájuk az Ita-Lufthansával szemben.

A Corriere forrásai szerint a vállalatok felvették a kapcsolatot a magyar hátterű fapadossal, a Wizz Airrel is, ám a légitársaság az olaszok és németek által magasnak tartott résidőket kért volna cserébe.

A lap úgy tudja, az üzlet nyertese így az EasyJet lesz, amely a Wizz Air egyik fapados riválisa – igaz, nem a legnagyobb, hiszen a Ryanairrel vív éles harcot, és nem csak a levegőben.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. május 28. 12:38
NEM zavarták el a Wizzairt, csupán egyes járatokat elhappolt előlük a Ryanair rámenős igazgatója. Naponta kapok a mobilomra a Ryanairtől reklámokat, ajánlást, rendkivüli árakat. "Repüljek ide-oda 9 euróért. " Ha netán vennék rá jegyet, főleg hétvégén vagy késő este, akkor kiderül, h. ilyen tarifa nincs, minden sokkal drágább és mindenre felszámolnak plusz összeget, pl. helyjegyre, priority-re, a bőröndre, mert csak egy mini táskát lehet felvinni "ridikül" nélkül, ha biztositást is akarsz, akkor az plusz pénz, ha esetleg más dátumra érvényes jegyet akarsz, mert nem tudsz indulni, az újabb pénz. A végén egész szép összeg gyűlik össze, de még mindig olcsóbb mint a nagy sztár légitársaságok viteldija. Forint húszért nem lehet repülni, a vonat egyébként jóval drágabb és bumlizhatsz napokig. A Wizzair lengyel-magyar érdekeltségú részvénytársaság, becsüljék meg a magyarok és NE JÁRASSÁK LE SAJÁT MAGUK a Balatonnal együtt a nemzetközi social network-ön.
piramis-2
2024. május 03. 11:30
"pilótáik és a személyzet jó és szívélyes" Ez igaz, deeeeee 1. A Wizzair sem nem magyar sem nem lengyel. Egy magán társaság. 2. Gané, aljas egy csürhe. Tesznek az utasokra és még bosszút is állnak ha tehetik. Adott hibájuk miatt 400 EUR-t kellett fizetniük a cimborámnak. Legközelebbi út alkalmával (APP alkalmazás) oda út rendben, vissza útra nem küldtek beszállókártyát. APP-ban nem lehet érdeklődni. A telefonra magasról tesznek. Indulás előtt 3 órával az adott reptéren érdeklődhetsz a kifizetett jegyed után. Egy idegen városban pl. reggel 5 órakor. Kis időm lesz, majd sajnálom a Wizzairt. 3. A hazug tolvaj Oszkó Péter az egyik tulaj. Kell még mondanom valamit Ildikó?
The Loner
2024. május 03. 11:20
Váradi József letérdeltette Európa egyik legjobb légitársaságát a MALÉV-et, hogy annak romjain felépítse a sajátját .
auditorium
2024. május 03. 11:04
Nem értem, miért "elzavarták a Wizzairt" ir ma a Mandiner a Corriere d.Sera cikkére hivatkozva és főleg miért ez az ELLENSÉGES hang, amikor egy lengyel-magyar érdekeltségű sikeres low costról van szó. A németek soha nem becsmérlik a LH-zát és a többi tagország sem a SAJÁT légitársaságukat. A magyarok ezzel szemben segitenek lejáratni, külföldi mobilokra naponta jönnek rossz hirek. A Wizzair betört az olasz piacra, ezt az ir fapados rámenős igazgatója nem hagyja és inkább átadja a nehezebb landolású szigeteket. a bulizó városokból utazó fiatalokat v. problémás utasokat, szegényebb balkáni városokat. Az igényes külföldi utasok elvárják, h. buszt küldjenek azonnal, ha netán máshol kell a gépnek leszállni meteorológiai okok vagy földrengés, háborús bomba miatt, nem veszik figyelembe, h. fillérekért repültek. Ők azonnal feljelentik a társaságot, a magyarok kevésbé. Magyarország becsülje meg a légitársaságát, mert a gépeik újak, pilótáik és a személyzet jó és szivélyes .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!