Stier Gábor szerint a jelenlegi háborús helyzet olyan, „mint egy napra kitett kovászos uborkás üveg, ami le van zárva és amit még rugdosnak is”

2024. május 29. 14:44

Az ukrajnai háború jelenlegi állását elemezte Stier Gábor a Hír Tv-n.

2024. május 29. 14:44
Stier Gábor Oroszország-szakértő a Hír Tv-ben

Fotó: képernyőfotó

A Mandiner beszámolt róla, hogy kedden 45 támadás történt Harkivnál. A Hír TV Napi aktuális című műsorában Stier Gábor kifejtette: ez nem az az elsöprő támadás, amiről korábban beszéltek, hogy nyáron indulni fog. A cél nem is Harkov ostroma, hanem a védelmi pufferzóna kitolása 10-20 kilométerrel – tette hozzá a szakértő. Szerinte az oroszok nem a városnak fognak „nekimenni”, hanem Donbasznak.

Vajon vegyi támadásra készül-e Kijev?

– merül fel a kérdés. Stier szerint ha bárkit sarokba szorítanak, akkor „csúnya dolgok történhetnek”. Az ukrán hadsereg „nagyon-nagyon rossz állapotban” van. Szerinte az ukránok végső helyzetben olyasmit is tehetnek, aminek a támogatóik sem örülnének.

Hozzátette: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azon ötletét, hogy oroszországi célpontokat lőjenek az ukránok a NATO-tagországok által átadott fegyverekkel, nem támogatja sem az Egyesült Államok, sem Németország.

„Mint egy napra kitett kovászos uborkás üveg, ami le van zárva. És még rugdossák is” –  jellemezte a jelenlegi helyzetet Stier Gábor.

Ezt is ajánljuk a témában

A nukleáris elrettentésnek abban a fázisában vagyunk, ami az „információs térről szól”, azaz a felek üzengetnek egymásnak – mondta Stier Gábor, aki szerint sem Washington, sem Moszkva nem akarja eszkalálni a konfliktust, és „teljes mértékben” kizárja felek közvetlen összeütközését. A nagy szereplők szándéka nem a harmadik világháború kirobbantása – és Európa nem számít nagy szereplőnek.

Macron szerinte ugyan „nagyokat mond”, de jóval kisebb arányban támogatta Ukrajnát, mint a németek vagy a lengyelek.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. május 30. 14:43
A magukat békepártinak hazudó zsideszes gecik mindeközben honvédeket küldenek Csádba, miután Afganisztánban, Irakban, Koszovóban hullottak az aljas zsidó gazdáik szolgálatában. A magukat békepártinak hazudó zsideszes gecik mindeközben 85+50+5 milliárd eurót szavaztak meg a hoholoknak a háborújukra, 13 szankcióscsomaggal, soktucat szankcióhosszabbítással, meg minden egyéb szarsàggal. A magukat békepártinak hazudó zsideszes gecik mindeközben eszement barom modján támogatják a zsidó apartheid terrorállam népirtásàt, hàborúját, melyben magyar állampolgársággal ellátott szadista zsidó gyilkosok gyilkolnak halomra gyermekeket, asszonyokat. A zsideszes patkányoknál nem arra kell figyelni, amit hazudoznak, hanem arra, amit csinálnak!
tintapaca
2024. május 29. 16:20
Egy jó kovászos uborkás üvegből a legumizott celofán mellett csurog ki a kovászos lé az alátétre. Most az ukrán férfiak próbálnak kicsurogni Ukrajnából.
llnnhegyi
2024. május 29. 15:48
Ki enged be ilyen szakértőket a stúdióba? Fostalicskákat?
llnnhegyi
2024. május 29. 15:45
SG tárgyalét iszik. Ettől ilyen okos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!