Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Nem érte el a várt eredményeket a harkivi offenzíva – Németország továbbra is az ukrán fegyverek miatt akadékoskodik

2024. május 27. 07:29

Bár Zelenszkij ukrán elnök különösen brutálisnak nevezte az újabb orosz támadást Harkiv és térsége ellen, a frontvonalak ismét befagyni látszanak.

2024. május 27. 07:29
Pro Russian Rebels Fire Rockets On Ukrainian Positions

Nyitókép: Pierre Crom/Getty Images

Sajtóértesülések szerint egyelőre nem érte el a várt eredményeket a harkivi offenzíva, Németországnak pedig továbbra is problémái, fenntartási vannak az ukrán fegyverek kapcsán. 

A Portfolio szerint a harkivi offenzíva kezdete óta 

Oroszország nem tudta megvalósítani a pufferzóna kialakítására irányuló terveit, a támadás pedig mára jelentősen lelassult.

Bár Zelenszkij ukrán elnök különösen brutálisnak nevezte az újabb orosz támadást Harkiv és térsége ellen, a frontvonalak ismét befagyni látszanak. Olaf Scholz német kancellár az „eszkaláció elkerülése” érdekében továbbra sem engedélyezi, hogy Ukrajna nyugati fegyverekkel támadja Oroszország területét (bár Németország nem is szállít ilyen eszközöket Kijevnek). 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2024. május 27. 23:06
Elmehet a picsába a firkász aki a címet adta, mi az hogy akadékoskodik ?
alexandrosz-2
2024. május 27. 17:31
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, aljas is, szánalmas is. Pont, mint a zsidó, meg a hohol.
2024. május 27. 16:07 Szerkesztve
Ha Harkov nem frankó, akjkor én átváltanék Kievre. Hátha a fitymátlan zöldfülű kiwi fejű ott bennreked, az orosz meg előkelő helyet kivív kiviv vármegyében.
megmond6tom
2024. május 27. 14:46
"...sajtóértesülések szerint..." Mé' nem mingyá' a szomszéd néni értesülései szerint. És ezt még le is hozzátok ott a mandinál.Ez aztán az újságírás b+...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!