A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Sétál, ugrál, fekszik és embereket öl – robotkutyákat villantott Kína egy hadgyakorlaton (VIDEÓ)

2024. május 28. 22:17

Segít a felderítésben, ellenség azonosításában és megsemmisítésében.

2024. május 28. 22:17

Nyitókép: TANG CHHIN SOTHY / AFP

A Kambodzsával nemrégiben tartott közös hadgyakorlatok során a kínai hadsereg bemutatott egy robotkutyát, amelynek hátára automata puskát szereltek, így az ember legjobb (elektronikus) barátja lényegében gyilkológéppé változott – számolt be a CNN. „Új tagként szolgálhat a városi harci műveleteinkben, 

helyettesítve emberi tagjainkat a felderítésben, az ellenség azonosításában és a célpont megsemmisítésében” 

– mondta egy katona a CCTV állami televízió videójában. A Kína-Kambodzsa „Golden Dragon 2024” gyakorlat során készült kétperces videón az is látható, ahogy 

a robotkutya egy távvezérlő irányítása alatt sétál, ugrál, fekszik és hátrafelé mozog.

Az egyik gyakorlaton a puskával lövöldöző robot egy gyalogsági egységet vezet be egy szimulált épületbe. A videó második részében egy hatrotoros légi drón alá szerelt automata puskát is bemutatnak, illusztrálva a videó szerint Kína „intelligens pilóta nélküli eszközeinek sokféleségét”.

A robotkutyáról készült felvételt itt tekinthetik meg:

 

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makrancos-kata
2024. május 29. 10:38
Még a hangvezérlést kéne megoldani valahogy, hogy utána lehessen kiabálni: "És hozzál még két kiló krumplit is!"
vizesnyolcas
2024. május 29. 08:30
Régen kérdés volt, hogy a robot vagy az MI képes-e az ember ellen fordulni. Már látszik, hogy ha magától nem támadnának ilyen ellenséges ötletei, mi emberek majd megtanítjuk rá. Érdekes kombináció egy olyan cselekvő tényező, amely nem érez fájdalmat (így a biológiai élőlényeknél kevésbé sérülékeny - sokkal nehezebben hatástalanítható), de valamilyen tanult alapon lesznek saját érzelmei, és azoktól motiválva önállóan választ megsemmisítendő célpontot (áldozatot).
ördöngös pepecselés
2024. május 29. 07:44
ha ezek elterjednek akkor a támadó háború visszanyeri korábbi népszerűségét és jelentőségét az emberi történelemben mert akinek ilyen hadserege lesz az gond nélkül rabolhat ki másokat átlátható és egyenes úton. Nem úgy mint napjainkban a háttérhatalom sorosista módszerekkel
Mindenhova
2024. május 29. 06:00 Szerkesztve
"letsgobrandon-2 2024. május 28. 23:48 ezek a buta kínaiak... két perc alatt lemásolnak bármit kokrowatz-0-letsgobrandon-2 2024. május 28. 23:50 ez igaz! a lényeg azonban az, hogy a leggyorsabb másolással is legalább egylépésnyi hátrányban vannak." És? Egy elöltöltős puska golyója nem üti át a koponyádat? Vagy az megvan, h. az uki háborúban többnyire "ókori" technikákkal harcolásznak? Kb. lejátszák, a "mi lett volna ha" verziót?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról