Nyomozás indulhat Tényi István feljelentése nyomán a pomázi baloldal ellen

2024. május 15. 15:50

A jégpálya-beruházás körül költségvetési csalás gyanúja merülhet fel.

2024. május 15. 15:50

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Költségvetési csalás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett Tényi István a Pest Vármegyei Főügyészségen a PestiSrácok.hu által bemutatott pomázi jégpálya-beruházás kapcsán

A portál korábbi cikkében arról írt, 

tízmillió forintot keresett az önkormányzati tulajdonú Pomáz Városfejlesztési és Városüzemeltetési Szolgáltató Kft. ügyvezetője 2021-ben 

azzal, hogy saját cégével bruttó 14 millió forintért vásárolt meg, majd 5 millió forinttal többért, 19 millió forintért adott tovább az önkormányzatnak egy jégpályát,azonos műszaki tartalommal, és még felszámolt 5 millió forint járulékos költséget – olvasható a Pesti Srácok tényfeltáró cikkében. 

A Pesti Srácok szerint a település az Aktív Magyarország Program keretében kapott 9,5 millió forint állami támogatást a korcsolyapálya létesítésére, amelyet aztán kiadtak üzemeltetésre havi közel 800 ezer forintért a Pomáz Városfejlesztési és Városüzemeltetési Szolgáltató Kft-nek, amelyet Potzta Béla 2022-es nyugdíjazásáig vezetett. 

Ezt is ajánljuk a témában

A polgármester is tudhatott az ügyről

Elmondások szerint Leidinger István polgármester is tudott az ügyről, aki azt mondta, hogy nincs miről beszélni. A cikkben kiemelik azt is: a jégpálya használt volt, valamint 35 négyzetméterrel kisebb, mint amit a pályázati feltételekben megszabtak.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:45
🍓 ️ ­­­I­g­a­z­­i n­­i­­m­f­­o­­­m­­­á­n­­­i­­á­­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!