Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Norvégiától Lengyelországig húzódó drónfalról állapodott meg hat NATO-tagállam

2024. május 24. 22:01

Oroszországgal provokációival szemben akarják megvédeni a határaikat.

2024. május 24. 22:01
null

Nyitókép: Olsi Shehu / ANADOLU / Anadolu via AFP

Drónfal létesítéséről állapodott meg az Oroszországgal szomszédos hat NATO-tagállam, hogy megvédjék a határukat a „provokációkkal szemben” – jelentette be pénteken a litván kormány. 

Egészen új dologról van szó, egy Norvégiától Lengyelországig húzódó drónfalról. A cél, hogy a drónokat és más technológiákat a határaink védelmére használjuk” 

– mondta a BNS hírügynökségnek Agne Bilotaite litván belügyminiszter. A miniszter azután beszélt erről, hogy megbeszélést folytatott észt, lett, finn, norvég és lengyel kollégájával. „Nemcsak műszaki berendezésekről és megfigyelő rendszerekről van szó, hanem drónokról és más technológiákról is, amelyekkel megvédhetjük magunkat az ellenséges országok provokációival szemben és meg tudjuk akadályozni a csempészetet” – tette hozzá a miniszter. 

A határ megfigyelését szolgáló drónok telepítése mellett a hat ország várhatóan az ellenséges pilóta nélküli szerkezetek elfogására alkalmas rendszereket is felvonultat majd. Agne Bilotaite azt nem közölte, mikor kerül sor a terv megvalósítására, amelyet a térség biztonsági helyzetével indokoltak.

(MTI)

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:06
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­k­­e­­l­­d­ ­a­­­ ­­­s­z­­­e­x­­i­­­ ­­­p­­u­­n­c­­i­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
iphone-13
2024. május 25. 06:18
CSINÁLJÁK A MŰBALHÉT. VALAKIKNEK EZ SOK PÉZT FOG HOZNI.
balbako_
2024. május 25. 06:02
Mire letelepítik őket már elavul. Inkább az az érdekes, hogy kinél cseng a kassza? Ki gyártja le ezeket a drónokat?
Chekke-Faint
2024. május 25. 05:42
Hát jól beetették őket a minden évben háborúzó amcsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!