Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Kuleba elmagyarázta a Nyugatnak, hogyan lehet megnyerni a háborút

2024. május 21. 17:38

A külügyminiszter arra kéri Ukrajna szövetségeseit, hogy fontolják meg az Ukrajna feletti orosz rakéták lelövését.

2024. május 21. 17:38
Ukraine: Year 2024 forum in Kyiv

Nyitókép: Viacheslav Ratynskyi / ANADOLU / Anadolu via AFP

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter kijelentette, hogy nem szabad akadályozni a nyugati fegyverek orosz területre mért csapásait, mert minél több katonai célpontot tudnak megsemmisíteni az Orosz Föderáció területén, annál gyorsabban véget ér a háború. Az UNIAN tudósítójának jelentése szerint Kuleba ezt Annalena Berbock német külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján mondta Kijevben.

Ukrajnának képesnek kell lennie arra, hogy katonai célpontokat találjon el az Orosz Föderáció területén. 

Mert ez az a terület, ahonnan halál és pusztítás érkezik Ukrajnába. Mert minél több katonai célpontot tudunk megsemmisíteni az Orosz Föderáció területén, annál gyorsabban ér véget ez a háború Ukrajna győzelmével” – hangsúlyozta Kuleba. A külügyminiszter ugyanakkor meg van győződve arról, hogy semmi sem akadályozza meg partnereiket abban, hogy úgy döntsenek:

Ukrajna területe felett is lelőnek orosz rakétákat.

„Nincs egyetlen jogi, biztonsági vagy erkölcsi érv sem, amely megakadályozná, hogy partnereink saját területükről lőjék le az orosz rakétákat Ukrajna területe felett. Azok, akik azt mondják, hogy egy ilyen lépés eszkaláció lenne, manipulálnak. Sokszor hallottuk már azt az érvet, hogy el kell kerülni az eszkalációt, de az elmúlt két évben az egyetlen fél, aki eszkalációt folytat, az az Orosz Föderáció” – hangsúlyozta Kuleba. A külügyminiszter kifejtette, hogy Ukrajna arra kérte partnereit, hogy fontolják meg az Ukrajna feletti orosz rakéták lelövésének lehetőségét.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:12
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­­k­­e­l­­­d­ ­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­p­­­u­n­c­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Nasi12
2024. május 22. 23:55
Van benne valami amit mond. De ügyesebben is előadhatná. Pl. "Ami varsónak tart jobb ha ukrajna felett lövi le a nato". Csapnivaló a forgatókönyv írójuk. :)
Thanos
2024. május 22. 12:07
És mit szólt éhez a csodálatos ötlethez az ügyeletes napi 400 órát dolgozó 360 fokos Leberwurst?
enidecsakfeljarok
2024. május 22. 10:13
"..egyetlen fél, aki eszkalációt folytat, az az Orosz Föderáció" Nemtudom, amikor utoljára megnéztem az Oroszok ugyan azt csinálják, mint amikor elkezdték a "különleges hadműveletet", az Ukránok meg ugyan úgy kéregetnek. Eszkalációt a NATO blokk csinál, ha esetleg nem tűnt volna fel.... Kezdve az egyre nagyobb hatótávú fegyverekkel, műholdakkal, kiképzőkkel, most már szó van katonákról a terepen.... De csak az Oroszok eszkalálnak ugye? Amúgy ahhoz képest, hogy a front szépen lassan kúszik Nyugat felé, nem azon kellene aggódnia, hogy ott tudjanak valamit kezdeni a helyzettel? Nyilván nem, mert a Nyugatnak nem érdeke Ukrajna fennmaradása, csak az, hogy mindenképp Oroszországon belül robbantgassanak. Honfitársak mehetnek a hullazsákba, de ha beledöglik 20 millió Ukrán, akkor is fel lesz robbantva az a kibaszott Kercsi híd. És majd mindenki tapsol millió Ukrán sír felett, hogy végre sikerült hatalmas csapást mérni az Oroszokra egy híddal, finomítóval, vagy egy nyamvadt hajóval....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!