Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Európa nem azonos Brüsszellel

2024. május 27. 05:56

Az ukrán mezőgazdasági termékek rászabadítása a piacra az EU konkrét bűne.

2024. május 27. 05:56
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

„Ha nem változik meg, ezt az Európai Uniót meg kell szüntetni. Ismétlem, hangsúllyal: ezt az uniót kell megszüntetni, ha június 9-e után sem változik semmit vagy még tovább romlik. Előrebocsátom: a globális felmelegedés állítólagos és kizárólagos emberi okát szeretném legalábbis vita tárgyává tenni. De előtte a mezőgazdaságról.

Az Európai Bizottság, illetve az őket szolgalelkűen követő tagállamok – mint például Németország – olyan intézkedéseket hoznak sorban egymás után, amelyeknek egyszerűen nem lehet más végeredménye, mint az évezredes hagyományos földművelés és állattenyésztés lehetetlenné válása, ami »pusztán« csak azzal a veszéllyel fenyeget, hogy az, ami a »mindennapi kenyerünket«, étkünket adta nekünk ez idáig, annak vége, az tönkremegy, a gazdák ellehetetlenülnek, s végeredményképpen egyszerűen éhen halunk.

Mind emögött a zöldideológia áll, az Euró­pai Unió zöldmegállapodása, a Green Deal.

Először: a gazdák arra kényszerítése, hogy bizonyos területeken ne műveljenek földeket, kopárosítsanak, fejezzék be tevékenységüket a klímavédelem érdekében. Erre kényszerítették néhány hónappal ezelőtt Hollandiában a gazdákat, az intézkedések több mint tízezer gazdálkodót hoztak lehetetlen helyzetbe. 

Ezzel szemben itt kell rámutatni, hogy a globális elit egyes tagjai, például Bill Gates hatalmas mezőgazdasági területeket vásárol magának. Vajon miért? Csak nem azért, mert ő tudja, hogy ha már az élelmiszer-ellátás megszűnik, akkor neki még mindig legyen bőven területe ahhoz, hogy elkerülje a kellemetlen következményeket?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
voltospultos-2
2024. május 27. 14:55
Ugyanez nagyban. T. Köcsög magyar választópolgár! Úgy érzem, hogy az elmúlt napokban nyilvánosságra került adatokkal kapcsolatban, egy-két kérdés tisztázásra szorul. Az sejlik, hogy 17 évvel a rendszerváltás után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival! Igen, 299 Ft-ért ebédelek, és 18 millió a benzinpénzem. És? Egyrészt faszközöd van hozzá, másrészt meg ez nekem (legálisan) jár. https://halasizsolt.hu/2007/02/17/t-kocsog-magyar-valasztopolgar/
Pelso j.
2024. május 27. 12:13
Nahát a fricztomi eldönti, hogy az Európai Uniót meg kell szüntetni:) pubi, a hagyományos földművelést és állattenyésztést itthon a fideszes nagyüzemek-zöldbárók teszik tönkre.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. május 27. 11:59
Európában Oroszország is benne van, de a népirtó zsidók és Izrael viszont nincsenek
lazio154-2
2024. május 27. 11:34
Azt az Eu. nem írta elő, hogy a Szolidaritási folyosón érkező ukrán árukat meg lehet csapolni. Az állam feladata ennek a lefejtésnek a megakadályozása lett volna. Erre pályázat íródott ki mobil gabonaátrakók vásárlására. Persze akinek volt üres raktára, pályázott és be is pakolt. Ha lenne rá akarat, könnyen előkereshetők lehetnének ezek a rászabadítók! Igen Tóni barátod lölő is köztük van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!