Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Elon Musk ellenzi a kínai elektromos autókra kivetett amerikai vámokat

2024. május 24. 07:52

Tervezett lépéssel gyakorlatilag száz százalékos védővámot fog kivetni Amerika a kínai gyártású elektromos autókra.

2024. május 24. 07:52
Elon Musk Visits Germany

Nyitókép: Maja Hitij/Getty Images

Pár héttel ezelőtt Joe Biden amerikai elnök közölte, hogy a korábbi szintet megnégyszerezve, gyakorlatilag száz százalékos védővámot vet ki az ország a kínai gyártású elektromos autóira. Az elnök kijelentése meglehetősen nagy visszhangot váltott ki az amerikai gazdasági élet szereplői között. Elon Musk párizsi tartózkodása során nyilatkozott a kérdésről. A sajtónak elmondta, hogy sem ő, sem pedig a Tesla nem ért egyet a Kínát érintő védővámok emelésével – írta meg a BCC.

Musk bejelentése azért is tűnhet meglepőnek, mert januárban még arról beszélt, hogy a kínai autógyártók el fogják pusztítani versenytársaikat, ha nem gördítenek eléjük kereskedelmi akadályokat. Ehhez képest most arról számolt be, hogy meglepte az amerikai kormány lépése, és szerinte ennek a lépésnk kereskedelem szabadságát korlátozó és piactorzító hatásai is lehetnek. 

A Tesla Musk szerint jól teljesít a kínai piacon, ahol nincsenek hasonló vámok, ezért ő a vámmentesség híve.

Peking természetesen ellenezte a washingtoni vámemelést, és válaszlépéseket ígért.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:11
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­é­k­­­e­­l­d­ ­­a­­­ ­s­­­z­­­e­x­i­ ­p­­u­­­n­c­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Turán
2024. május 24. 17:16
Jól teszi. Nem magyarország ahol külföldi nem veheti el a magyarok munkáját és tele vagyunk délkeletázsiaival.
pipa89
2024. május 24. 08:23
Musk véleménye egy üzletember józan gondolkodása, hiszen, ha védővámot vet ki az USA a kínai kocsikra, Kína is meg fogja tenni a Teslára és minden másra. Szabad kereskedelem, piactorzítás nélkül ez minden fogyasztó és minden termelő álma. Kik azok, akiknek nem ebben érdekeltek? A hitelkamatos kamatban utazó FEd-es hadiipari pénzhatalom. Ilyen 1xű a képlet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!