Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Elkezdődött Putyin erődemonstrációja: így néz ki az orosz nukleáris hadgyakorlat (VIDEÓ)

2024. május 22. 22:23

Ráadásul még nem árultak el semmit az oroszok a hadgyakorlat harmadik fázisával kapcsolatban.

2024. május 22. 22:23

Nyitókép: X

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy az ukrán határ közelében tart nukleáris hadgyakorlatot Oroszország. Ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelte el. A hadgyakorlatot célja, hogy felmérjék az orosz taktikai atomfegyvereket és javítsanak azok bevethetőségén.

Mint kiderült, a hadgyakorlatnak három szakasza lesz. Az első kedden kezdődött el, amivel kapcsolatban már megjelentek az első videók – szúrta ki a Portfolio.

A lap szerint a második szakaszhoz Fehéroroszország is csatlakozik majd. A harmadik fázissal kapcsolatban még nem árultak el semmit az oroszok.

Az első fázisban Iszkander típusú nagy hatótávolságú mobil szárazföldi rakétaindítókkal, illetve harcászati nukleáris bombázókkal gyakorlatoznak az oroszok.

Nemrég jelent meg a gyakorlat kezdetéről egy videó: ezen az oroszok egy MiG-31K vadászgépet, valamint egy Tu-22M3 stratégiai bombázót készítenek fel a gyakorlatra.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:18
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­é­­­k­­­e­l­d­­­ ­a­­­ ­s­­­z­­e­x­­­i­­ ­p­­­u­­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Hobby024
2024. május 23. 16:07 Szerkesztve
Oroszország nincs egyedül: Kína, Észak-Korea, Irán, az arab világ jelentős része. Törökország, akié a NATO 2. legerősebb hadserege igencsak necces. Meggyőződésem, mint minden háborút ezt is a gazdasági tartalékok fogják eldönteni. Pontosabban az energiakészlet. Ebben az oroszok sokkal jobban állnak. Az energiahordozók terén és az ásványi anyagok terén verik az egész világot. Kínával együtt (időben ébredve) óriási befolyást szereztek Afrikában, ami tele van olajjal és ásványokkal. Az Északi tenger olajkészletének nagy része már így is az övék, de dolgoznak a maradékon. Európa fosszilis energia nélkül kivérzett, az eladósodott, egyszerre több háborút viselni kénytelen USA hanyatlik.
bunko-jobbos
2024. május 23. 07:56
Ez elég rossz hír. A hülyék közben nem is értik. Ilyen baromságokat írnak itt, hogy " 2 db repülőgép... Erődemonstráció :))))))))) " Meg: "A Tu-22 50 éves, a Mig-31 40 éves technika." Akkor elmondom, hogy mit jelent ez. Oroszország erős, de nem tud a fél világgal szembe szállni. Ha Ukrajnában a NATO közvetlenül is részt venne, akkor lehet hogy elbukna. Ezért finoman figyelmezteti a NATO-t, hogy ő a végsőkig is hajlandó elmenni. Póker, ugye. Vagy chicken game. De a figyelmeztetésnek vannak fokozatai. Egy gyakorlat lehet az első, de lehet még "kísérleti" nukleáris robbantás is az igazi bevetés előtt, ami persze nem stratégiai hanem taktikai atom lesz. Szóval ez EGY LÉPÉS AZ ATOMHÁBORÚ FELÉ. A hülyék figyelmébe...
Ödenburger
2024. május 23. 07:20
Akkor az ukránoknak megvan a következő logikus célpontjuk. Már csak azért is, mert a nem részletezett harmadik fázis szinte biztos hogy valójában nagyarányú Ukrajna elleni támadás lesz - még ha nem is atomfegyverekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!