Biden is megijedt az egyetemi tüntetésektől: a holokauszt időszakának gyűlölete éledt újjá

2024. május 08. 05:52

Az amerikai elnök szerint nincs helye antiszemitizmusnak az amerikai egyetemeken.

2024. május 08. 05:52
null

Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Marcin Obara

A holokauszt idején tapasztalt gyűlölet éledt újjá 2023. október 7-én, amikor a Hamász terrortámadást intézet izraeliek ellen – jelentette ki Joe Biden elnök kedden Washingtonban az amerikai holokauszt Emlékmúzeumban tartott megemlékezésen. Az elnök hangsúlyozta, ma sokan elfelejtik, hogy a Hamász indította el a terrort, a Hamász volt, amely izraeliekkel kegyetlenkedett, és a Hamász volt az is, amely túszokat ejtett, és tart fogva ma is. Egyben elítélte az amerikai egyetemeken tapasztalható antiszemita megnyilvánulásokat, és rámutatott, hogy 

zsidó diákokat ért akadályoztatás, és zaklatás áldozatává váltak, miközben antiszemita poszterek, és Izrael eltörlésére vonatkozó felhívások jelentek meg.

Joe Biden hozzátette, hogy nincs helye antiszemitizmusnak, vagy bármiféle gyűlöletbeszédnek, illetve erőszakkal való fenyegetésnek az amerikai egyetemeken, és sehol az Egyesült Államokban.     

Az egyetemek megfertőződtek az antiszemitizmus vírusával – így értékelte a történteket a kongresszus alsóházának elnöke. Mike Johnson a Capitoliumban tartott holokauszt megemlékezésen rámutatott, hogy az amerikai egyetemek nagyon gyorsan váltak a zsidó diákok számára ellenséges közeggé. Kiemelte, hogy 

azok az egyetemi karok, amelyek korábban kutatásaikról voltak híresek, mostanra „Hamász-párti tüntetőkkel fognak össze, hogy globális intifádára szólítsanak fel”.   

Több amerikai egyetemen kedden is folytatódtak a tüntetések. A főváros Washington egyik legnagyobb intézményében, a George Washington Egyetemen az aktivisták arra szólították fel a rendőrséget, hogy ne avatkozzon közbe, miközben azt követelték, hogy az intézmény szakítson meg minden kapcsolatot olyan vállalkozásokkal, amelyeket üzleti szálak kötik Izraelhez. A Chicagói Egyetem területén kedden reggel a rendőrök rohamfelszerelésben számolták fel a tüntetők által kialakított sátortábort.

Kapcsolódó vélemény

Nagy Dávid

Index

Idézőjel

Joe Biden igyekszik leértékelni az amerikai egyetemeken zajló rendbontásokat.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2024. május 10. 09:04
Zarjatok be. Az ilyenek nem is valok oda. Ez lenne az ertelmiseg?! Szuppppeeeerrrr! Barmok! 😝👍🤣
alexandrosz-2
2024. május 08. 19:05
Minden normális ember alapvető morális kötelessége tiltakozni az apartheid zsidó terrorállam népirtása ellen. A világszintű tiltakozás és a terrorista, népirtó cionizmus elutasítása nem muszlim hit, nem iszlamizmus és nem muszlim terrorizmus, hanem természetes reakció a zsidók embertelenségére és aljasságára. Az amerikai egyetemeken végigsöprő, és immár egyes nyugat-európai felsőoktatási intézményekre is átterjedő demonstrációk világosan jelzik: a befektetett dollármilliók, a példátlan propaganda tevékenység és a megfélemlítés ellenére azért az egyetemisták jelentős része képes megőrizni tisztánlátását és erkölcsi érzékét. A tüntetések elleni brutális rendőrségi fellépés, a média hamis tudósításai, valamint a tiltakozó mozgalmak résztevőinek megbélyegzése pedig az eddig sunyuló, de immár egyre brutálisabb zsidó zsarnokság kiépülésének egyértelmű bizonyítékai.
Lajoss
2024. május 08. 14:58
A magyar kormány beengedte az iráni ex-elnököt az NKE-re előadni… Zéró tolerancia…😂😂😂😂
0123456789-2
2024. május 08. 14:23
Megjelentek a nemzetiszocialista, rasszista, antiszemita nyilasocskák @Hillary Clinton bázisdemokrata, @MaBaker,@Tasi János, @szeekely.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!