Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

„Békemegállapodásra van szükségünk, nem fegyverekre” – durván nekimentek a német kommentelők a sorkatonai szolgálatot sürgető Manfred Webernek

2024. május 29. 19:21

Az EPP elnöke nem teszi zsebre, amit honfitársaitól kapott az X-en. Gyűjtésünk!

2024. május 29. 19:21

Nyitókép: DANIEL MIHAILESCU / AFP

 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, nemrég Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője is – több másik európai politikussal egyetemben – európai atomfegyverről beszélt egy tévéműsorban, valamint a teljes EU-ra vonatkozó kötelező sorkatonai szolgálatot is szorgalmazott.

Weber ötletei hatalmas vihart kavartak az európai politikában, és úgy tűnik nemcsak a békepárti politikusoknak, de a német embereknek sem nyerték el a tetszését Weber ötletei. A politikus kijelentéseit követően elöntötték az X-et a kritikus kommentek, amelyekből alább válogattunk.

Volt olyan felhasználó is, aki nemes egyszerűséggel 

sittre küldené az EPP elnökét. 

Mások a pszichiátriát ajánlották inkább, és azután érdeklődtek, hol lehetnek Weber ápolói a kényszerzubbonnyal, amikor ilyen kijelentéseket tesz.

Van, aki arra hívta fel a figyelmet, ha „Weber nem ülne Brüsszelben egy jól fizetett pozícióban, a hiányát senki nem érezné meg”. Hozzátette, hogy a migránsbűnözés tönkreteszi Bajorországot, „az uniós polgároknak a saját országukban kellene megvédeniük magukat a bűnözéssel szemben, ezen nem segít semmilyen atomfegyver sem” – írta.

Hol volt Weber 2015-ben?

tette fel a kérdést egy másik hozzászólásában ugyanez a felhasználó.

Többen a német politikusok kétszínűségére hívták fel a figyelmet:

Az atomenergia békés célú felhasználása ördögtől való és erkölcsileg elítélendő, míg a katonai célú felhasználás emberi jog”

 – fogalmazott az egyik felhasználó.

Sokan szorgalmazták azt is, hogy Webernek inkább a béketárgyalásokat kellene támogatnia.

„Hülye, európai békemegállapodásra van szükségünk, nem fegyverekre” – írta az egyik hozzászóló, aki kevésbé fogta magát vissza.

De volt aki arra hívta fel a figyelmet, hogy Weber egy olyan szervezetnek akar atomfegyvert adni, amelyik nem tud megegyezni a nyári időszámítás eltörléséről, és papírszívószálakkal akarja védeni a környezet.

***

 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 15:14
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­­é­­k­­e­­­l­­d­­­ ­­a­­ ­s­­­z­­­e­­x­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­­­c­­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
daermon
2024. május 30. 13:04
Ez az európai atomfegyver dolog érdekes lehet. A franciáknak ugye van, és ők eu tagok. Simán kinézem belőlük azt a remek ötletet, h. az eu valamilyen formában vegye "bérbe" tőlük. Szóval, h. minden maradjon ugyanígy, csak kapjanak 1 csomó pénzt és ragasszanak 1 eu-s leltári számot az atomfegyverekre. Lehet tanultak az észtektől (v. vmelyik baltitól) , akik szintén ötletesen lecserélték a teljes arzenáljukat - eus pénzből...
madárinfluencer
2024. május 30. 09:43
Úgy látszik, hogy a rohadék németek a harmadik világháborúba is bele akarnak rángatni minket, aminek az lesz az eredménye, hogy megint ránk húzzák az oroszokat, akik a menekülő német csapatokat üldözve foglalták el Magyarországot. De most a németek és a többi nyugati nagyhatalom az összes korábbi bűnüket (gyarmatosítás, rabszolgatartás, faji megkülönböztetés, világháborúk, holokauszt, polgári lakosokra dobott atombombák, stb.) rá akarják tolni az oroszokra.
Mátyás01
2024. május 30. 08:20
Ez a Manfrédvéber egy igazi ütnivaló szabadkőműves szardarab.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!