Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

A brit Munkáspárt radikálisan megkönnyítené a „nemváltást” – a jövőben egyetlen aláírás elegendő lenne hozzá

2024. május 20. 12:12

A folyamat a tervek szerint kevésbé lenne „medikalizált”, jóllehet az orvos bevonása azért megmaradna.

2024. május 20. 12:12
null

Nyitókép: Varuth Hirunyatheb / Bangkok Post / Bangkok Post via AFP

A munkáspártiak a nemváltoztatás megkönnyítését tervezik: a folyamat „egyszerűsítését” célzó tervek szerint elegendő lenne egyetlen egészségügyi szakembernek aláírnia a döntést – írja a The Times nyomán az Independent.

A javaslat magában foglalja a nemi elismerési bizonyítványokat jóváhagyó orvosokból és ügyvédekből álló testület megszüntetését, melynek célja, hogy eltöröljék a „nemváltoztatás” folyamatának „értelmetlen és embertelen részét”.

A The Times egyik forrása szerint a párt szeretné, ha a folyamat „kevésbé lenne medikalizált”, ugyanakkor a tervek szerint az orvos azért bevonása megmaradna.

Anneliese Dodds, az nőügyi és esélyegyenlőségi árnyékminiszter a The Times-nak elmondta: „Azt szeretnénk, ha a nemek elismerésének folyamata modernizálódna, miközben megvédjük a biológiai nők számára fenntartott egynemű tereket”.

A Munkáspárt közölte, hogy még nem dőlt el, a folyamathoz szükséges egészségügyi szakember háziorvos vagy „genderspecialista” lesz-e. A kérdésről valószínűleg konzultáció döntene, ha a párt megnyeri a következő választásokat.

A nemi elismerő bizonyítvány megszerzéséhez jelenleg nemi diszfóriát kell diagnosztizálni, két éve a „megerősített nemében” kell élnie valakinek, és vállalnia kell, hogy élete hátralévő részében ebben a nemben él.

Két orvosi szakvéleményre van szükség, az egyikre szakorvostól, majd a kérelmet egy bizottság bírálja el. Az Egyesült Királyságban a transznemű embereknek mindössze 2 százaléka rendelkezik ilyen igazolással.

Ennek megszerzése lehetővé teszi az emberek számára, hogy a születési anyakönyvi kivonatukat „frissítsék”, a „megerősített nemükben” házasodjanak vagy kössenek élettársi kapcsolatot, és ezt a nemüket tüntessék fel a halotti anyakönyvi kivonatukban is.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bayer Zsolt

Magyar Nemzet

Idézőjel

A Nyugat most tünteti el az összes valódi rítusát, hogy az ürességgel és az abnormalitással helyettesítse.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2024. május 20. 17:50
Én is szívesen megkönnyítem nekik. Van egy rozsdás szikém, aki kéri, annak két perc alatt levágom, illetve kombinált fogóval addig húzom a csiklóját, amíg fasz nem lesz belőle.
EX_Terminator
2024. május 20. 17:19
AKI EBBEN BÁRMILYEN MÓDON RÉSZT VESZ, AZ EMBERSÉG HALÁLOS ELLENSÉGE ÉS EKKÉNT LESZ KEZELVE TI ETTŐL A PILLANATTÓL KEZDVE CSAK KIIRTANDÓ DÚVADAK VAGYTOK.
Perczel Éva
2024. május 20. 16:42
Az az orvos, aki elvégez ilyen beavatkozást az nem orvos, szóval végezze el az ide-oda szabdalást a kórházi portás ambulánsan, akciós áron. Jó lesz ez odaát, a csatornán túl, az EU-n kívül.
pandalala
2024. május 20. 14:25 Szerkesztve
az sem kéne .... minek?? ... a jövőben minden elektromos beléptetőrendszer kapuját át kell alakítani nemváltósra .... opcionálisan, fixen beállítva randomra ... aki áthalad rajta, az kilépésnél kapna egy új nevet, s igazolványt .... :-DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!