Megkapják az ukránok a „Sárkánytüzet”, de mégsem örülhetnek teljesen a szuperfegyvernek

2024. április 12. 14:56

Kiderült, hogy jó sok víz lefolyik addig még a Dunán, mire az ukránok kezére kerül a NATO-fegyver.

2024. április 12. 14:56

A nyitókép illusztráció. Fotó: SERGEI VENYAVSKY / AFP

Minden esély megvan rá, hogy megkapja Ukrajna a „DragonFire” nevű légvédelmi lézerfegyvert, a technikai eszközről azonban kiderült, hogy csak 2027-re lesz csak harcképes – mondta Grant Shapps brit védelmi miniszter, amiről az Independent számolt be.

A brit védelmi miniszter arról számolt be, hogy a DragonFire egy olyan eszköz lesz,

amely komoly fegyvertény lesz abban a konfliktusban, amelyikben használják, hiszen nagyon hatékony drónok ellen.

Grant Shapps arról is beszámolt, hogy ha kész a fegyver, könnyen lehet, hogy az ukránok is bevethetik majd.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:51
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­ ­­­l­á­­­n­­­y­­­o­k­­ ­­v­­­á­­­r­­­n­­­a­k­­ ­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
gebsi1
2024. április 13. 03:57
Nem tudom miért, de nekem erről a lézer fegyverről, valamiért a fúziós atomerőmű jut eszembe............amit úgy kb. 40 éve építenek, de soha nem akar elkészülni.........
remi
2024. április 12. 20:45
"amely ráadásul első ránézésre, nem is légvédelmi feladatú - egy lézerfegyvertől!" De, az konkrétan agy MANPADS ami kis magasságú (max. 2-2,5 km) és kisebb (1M alatti) sebességű célok (helikopterek, csatarepülők) ellen lehet hatásos. Amúgy nem mellesleg egy ilyen lézeres csodafegyver mellé, ami állítólag majd 2027-től majd hatásos lesz drónok ellen meg alighanem kell majd egy patriot üteg ami megvédi ezt az izét a nagy sebességű rakétáktól. Amúgy semmit nem tudunk erről az izéről, de egy több kilométer levegőn keresztül legalább vékony acéllemezt átütni képes lézersugár energiaellátása "trükkös" lehet, nem tudom megállapítani, hogy a megawatt vagy a gigawatt kategóriába esik, utóbbi esetben mobil kivitel lehetetlen jelenleg, előbbi esetben 2-3 kamionnyi generátor elég lehet.
Öregsas
2024. április 12. 19:23
Azért remélem "27-ben már nem ölik egymást! Bár a fegyverrendszer fejlesztők biztos szeretnék, hogy addigra sem legyen béke. Ukrajna a legtökéletesebb teszt pálya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!