Oroszország legalább tagadja azt, hogy háborúzik. Franciaország mostantól ünnepli azt, hogy öl

2024. március 04. 21:00

Ahol a gyermekgyilkosság nemzeti konszenzus tárgya, ott bizony menthetetlenül hanyatlanak.

2024. március 04. 21:00
null
Kohán Mátyás
Mandiner

Nem szeretem az ’abortusz’ szót. Úgy cseng, mint az ’abort’ gomb a Windows párbeszédpaneljeinek jobb alsó sarkától egy kockával balra. Azt üzeni: ahogy az élet oly sok helyzetében, úgy itt is van ’mégse’. Egy mágikus pixelgyűjtemény egy képernyőn valahol, amely egy kattintással enged visszalépni egy ablakkal, vagy épp egészen a startmezőre.

Az ’abortusz’ szó azt üzeni: ki lehet menekülni ebből a helyzetből is, mint az emberélet útjának oly sok másik helyzetéből.

Pedig pont az ’abort’ gomb pont az, ami ebben a helyzetben nem áll rendelkezésre. Nem az a kérdés, vétkes-e bárki bármiben, férfit és nőt együtt és külön-külön miért mennyi felelősség terhel, vagy hogy megérdemli-e bármely nő e világon azt a néha cseppet sem édes terhet, amely a fogantatás pillanatában egy kismama nyakába szakad.

A kérdés az, hogy meg lehet, meg szabad-e oldani bármit egy másik ember életének árán. Az abortusz alapkérdése ugyanaz, mint az emberölésé vagy a háborúé.

Akkor is ugyanaz, ha előbbire sokkal vétlenebb, ártatlanabb és szimpatikusabb embereknek kell válaszolniuk, mint e két utóbbira. Úgyhogy hívjuk csak annak az abortuszt, ami: gyilkosságnak, magzatgyilkosságnak, gyermekgyilkosságnak. Ezek léteznek. Az abortusz ezzel ellentétben nem létezik; az abortusz egy hazugság, az önfelmentő hazugságok falhideg legalja, a nőjogi köntös pedig, amit manapság magára ölt, nem kevesebb a blaszfémiánál.

A francia parlament két háza ma este a „a szándékos terhesség-megszakításhoz való folyamodás nőknek biztosított szabadságát” 780-72 arányban az ötödik Francia Köztársaság alkotmányába emelte. Ujjongva megszavazta ezt mindenki azokon kívül, akiket „szélsőjobboldalnak” szokás csúfolni. Nem fog ez férfiszájból jól hangozni, tudom; de ez az egy szám van, úgyhogy ezzel fogom elmondani eme európai tragédiáról az igazságot.

Az igazság az, hogy a magzatölést alkotmányba emelő Franciaország füstölgő világítótorony-romként mutatja, mi ellen küzdünk mi itt a magyar és az európai jobboldalon.

Az elbitangulás azon sajátosan nyugati formája ellen, amelyre teljes mértékben indokolt használni a ’nyugat hanyatlása’ kifejezést.

A ’nyugat hanyatlása’, az Untergang des Abendlandes cseppet sem arról szól, hogy mennyibe kerül és milyen mennyiségben áll rendelkezésre Németországban a földgáz; s a hanyatlásnak sem nem cáfolata, sem nem bizonyítéka hajtogatni, hányszorosa is a francia átlagjövedelem a magyarnak. A ’nyugat hanyatlása’ nem fedez el és nem tesz jóvá rossz politikákat sem a Nemnyugaton, sem abban az országban, ahol a ’nyugat hanyatlásáról’ beszélnek. De ettől még a ’nyugat hanyatlása’ kétségbevonhatatlan, tényszerű folyamat. Átütő erővel támasztja alá létezését az Európai Parlamentbe tartó németországi muszlim pártJacques Hamel atya elvágott torkaNahel M. átlyuggatott holtteste – és ebbe a sorba zárkózik most fel a franciák alkotmányán éktelenkedő formalinbűzös szégyenfolt, immáron harmadik francia corpus delictiként.

Ezt is ajánljuk a témában

Az alkotmányban a nemzeti konszenzussal felérő, elsöprő társadalmi támogatottságot élvező értékeknek van helyük. Az alkotmány keretei között mozog az ország, ideális esetben egynél messze több kormányzati ciklusra.

Ami az alkotmányban van, az egy ország véleménye a világról. Ahol tehát a gyermekgyilkosság nemzeti konszenzus tárgya, ott bizony hanyatlanak.

Nem csak ott, a háború sem kevésbé eklatáns jele a hanyatlásnak – de ott egészen biztosan. Nem az alkotmánymódosítás fog a francia nők gyermekgyilkossággal kapcsolatos gyakorlatán érdemben változtatni, nem ez rögzíti részleteiben annak szabályait. Ez csak annyit jelez, hogy a francia nép – a nép, igen, szavazatot leadó képviselőinek nem 51, nem 61, hanem 91 százalékán keresztül – a magzatölést, ezt az infernális rosszat már nem egyszerűen csak szükségesnek, hanem értékesnek is tartja. Ennél lejjebb nem lehet hanyatlani. 

Oroszország legalább tagadja azt, hogy háborúzik. Franciaország mostantól ünnepli azt, hogy öl.

Ezt is ajánljuk a témában

Új vértanúja van az egyháznak

Pedig valamit nagyon elrontottunk. Támadás éri kultúránkat, hitünket, mindazt, amit Európának hívunk. Most annak van itt az ideje, hogy pitiáner vitáinkat félretéve arra találjunk sürgősen megoldást, hogyan oldjuk meg a legsúlyosabb, földrészünket érő kihívást.

Ezt is ajánljuk a témában

Ennyit szeretnék mondani, ha nem lenne muszáj még valamit mondanom. Igen, miközben az életpárti magyar jobboldal tizennégy éve kormányoz, az abortuszszabályozás 1992 óta változatlan, és nem tilt mindent minden körülmények között. Az életpárti magyar jobboldal a magzatölés ügyében nem tálibhordaként legiszlál, s nem véletlenül nem tesz így – Lengyelországban részben épp a gyermekgyilkosság nagyon helyes totális tiltása okozta egy végletesen gyermekgyilkosság-párti kormány hatalomra jutását. A tartósan nulla magzatöléshez – mára már nyilvánvalóan – nem ez az eszköz vezet. De ettől még az egyetlen helyes cél nem lehet kevesebb a tartósan nulla magzathalálnál. Ez az ügy nagyobb mindannyiunknál, eltörpülnek mellette a gazdaság, a külügy és a politikai moralitás kérdései.

És mától ennek az ügynek is végvára e haza.

Egyetlen végvára, mert több errefelé nincs neki. Az élet kultúrájának, a gyermek szent értékességének ellentmondást nem tűrő végvára, amely ma este Párizsban meg nem tagadható küldetést kapott. 

Nyitókép: Dimitar DILKOFF / AFP

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:13
🍓 ️ ­­A­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­á­­n­­­y­­­o­­­k­­ ­­v­­­á­­r­­­n­­a­k­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Ez D-dúr és e-moll
2024. március 05. 15:57
(Előz. komm. folyt.) Ahol a művi abortuszt bevezették, ott mindenütt átalakult az élethez való viszony. Addig --- szintén világnézettől függetlenül --- azt gondolták az emberek, hogy élet önmagában érték; majd jött a művi abortusz a bolseviki Szovjet-Oroszországban, a náczi Németországban és az eugenikaprogramot indító Izlandon és a gyilkosság relatív fogalommá vált. Mit gondolsz, miért ott legalizálják manapság az eutanáziát, ahol anno a művi abortuszt már engedélyezték? Ha magzatainkat eltehetjük láb alól, ha az öregjeinket eltehetjük láb alól, ha a betegeinket eltehetjük láb alól, mert útban vannak, akkor ennek a folyamatnak szerinted mi van a végén, ha nem a semmi? Persze, idáig már nem juthatunk el, mert az isteni bölcsesség/a természet törvénye érvényesül és beüt a demográfiai összeomlás és a szociális krízis.
Ez D-dúr és e-moll
2024. március 05. 15:56
"T. Péter ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. március 05. 14:47 Így van, pompás megfigyelés. Ettől még nem az a megfejtés, hogy mindenkit rákényszerítünk, hogy akkor is szaporodjon, amikor éppen nem akar, hanem az, hogy igyekszünk olyan körülményeket teremteni, hogy a közösség fennmaradjon. Belátom, hogy ez kicsit sokrétűbb és egyben nehezebb feladat, mint törvényt hozni arról, hogy asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség, de mit tegyünk, ilyen a szelaví." Vicces lenne, ha nekem, a retrográd katolikusnak kellene elmagyaráznom neked, hogy a fogamzásgátlás/családtervezés nem egyetlen módszere a művi abortusz. Ha egy nő nem akar gyereket, akkor nem lesz gyereke, százféle módszer áll rendelkezésére és már állt a modern fogamzásgátlás elterjedése előtt is. A művi abortuszhoz nem azért ragaszkodnak, akik ragaszkodnak, mert a nőket védik a kiszolgáltatottságtól, hanem, mert --- világnézettől függetlenül --- megváltoztatja az embernek emberről alkotott képét. (Folyt. köv. komm.)
syphax-2
2024. március 05. 14:43
Ha Kohán Mátyás ú.n. "propagandista", akkor legjobbjaink is MIND AZOK. IGY BÜSZKE VAGYOK ARRA, HOGY MINKET PROPAGANDISTÁNAK LEMINŐSIT AZ ITTENI ÉS AZ ORSZÁGOS BALLIB TAKONY-GENYÓHAD. AKKOR AZ HOGY PROPAGANDISTA, AZ FELMINŐSIT(!!!) ÉS NEM LE'! TOVÁBBÁ: NÁCI IS VAGYOK, NYILAS IS VAGYOK FASISZTA IS VA'OK.....MEGMINDEN, AMI CSAK A BALLIBÁKNAK ÚGY TETSZIK. ÉS BÜSZKÉN VAGYOK NÁCI, NYILAS STB..STB..AMI CSAK TECCIK....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!