Oda mért csapást az ukrán hadsereg, ahol nagyon fáj az oroszoknak

2024. március 20. 17:25

A légibázis fontos szerepet játszik az orosz haderők rakétatámadásaiban.

2024. március 20. 17:25
null

Nyitókép: DMYTRO SMOLIENKO/AFP

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főcsoportfőnöksége szerdán délelőtt dróncsapást hajtott végre az oroszországi Szaratovi területén található Engelsz légibázis ellen. Az akciót a Ljutij (Február) elnevezésű ukrán gyártmányú kamikaze drónok végrehajtották, és jelentős eredményeket értek el.

A Ljutij (Február) elnevezésű, ukrán gyártmányú kamikaze drón jól teljesített. Engelsz demilitarizálása folytatódik”

– fogalmazott a hírszerzés. 

Az Engelsz légibázis demilitarizálása folyamatban van, bár az okozott kár mértékét még pontosan nem határozták meg. A településen elhelyezkedő „Engelsz-2” légibázis kulcsszerepet játszik az Ukrajna elleni háborúban, hiszen onnan indítják az orosz erők számos rakétatámadásukat. A közösségi média beszámolói szerint legalább négy robbanás történt a helyszínen, és tűz ütött ki.

Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója tájékoztatást adott arról, hogy szerdán az orosz erők újabb támadást hajtottak végre a megyeszékhelyen. A rendőrségi jelentések szerint három helyi lakos életét vesztette, és öten megsebesültek, bár a katasztrófavédelmi szolgálat szerint további emberek lehetnek a romok alatt. Szinyehubov továbbá közölte azt is, hogy az orosz hadsereg irányított légibombázást hajtott végre a Kazacsa Lopany faluban, aminek következtében egy helyi lakos sérüléseket szenvedett és kórházba került.

(MTI) 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­ö­g­­ö­s­­ ­l­­á­­­n­­­y­­­o­k­­ ­­­v­­­á­­­r­­n­­­a­­k­ ­­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
zolka50-52
2024. március 21. 09:19
"lauderstenonis-2zolka50-52 2024. március 20. 23:12 Amikor az orkok lőnek ukrán városokat, akkor is ennyire érzékeny vagy?" Az ukronácik direkt civilekre lőnek, az oroszok nem. Nagy különbség.
zsocc44
2024. március 21. 09:00
Már megint? Már annyi ilyen “nagyon fájdalmas csalásról” számolt be az ukrán akármi, hogy lassan Vlagyivosztokból is visszatérnek!
Hoked_ly
2024. március 21. 07:21
Hol a bizonyíték? 🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!