Német újságíró: Putyin hamarosan győzhet

2024. március 11. 13:43

Gabor Steingart ismert német újságíró szerint egyre több jel mutat arra, hogy nemsokára vége a háborúnak.

2024. március 11. 13:43
Russian President Vladimir Putin

Nyitókép: Kremlin Press Office / Handout/Anadolu via Getty Images

***

Az újságíró a FOCUS Online hasábjain azt írja: hat jele van annak, hogy

a Nyugat nemsokára feladja ezt a háborút és egyezkedni fog Oroszországgal. 

Az első jel az, hogy Ukrajna kimerült. Az oroszok Ukrajna területének 18 százalékát annektálták. Az országon belül 3,7 millió embernek kellett elhagynia szülőföldjét. 6,4 millióan menekültek el az országból, közülük 950 ezren Lengyelországba, több mint egymillióan pedig a Németországba – írja Steingart. 

A nyugati hatalmaknak eddig 252 milliárd eurójukba került a háború,

és az ukrán hadsereg nagyban függ a külföldi pénzektől, amely az újságíró szerint azt is jelenti, hogy Ukrajna elvesztette a szuverenitása jelentős részét, anélkül hogy katonailag elvesztette volna a háborút. 

A második jel az, hogy Oroszország izolációja megbukott. Gabor Steingart leírja: az orosz gazdaság továbbra is életképes, a szankcióknak csak rövidtávon voltak negatív hatásai és az oroszok találtak maguknak új gazdasági partnereket. 

A harmadik jel szerinte Amerika elbizonytalanodása. 

Az újságíró szerint a demokraták sem olyan lelkesek a háború finanszírozásával kapcsolatban.

A negyedik jel, hogy a német kormány nem akar a jelenleginél nagyobb kockázatot vállalni Ukrajnával kapcsolatban.  

Steingart szerint az ötödik jel a konzervatívok megosztottsága. Példaként említi Armin Laschet a CDU korábbi vezetőjét. A szerző megjegyzi: még a pápa is arra szólította fel Kijevet, hogy tárgyaljon. 

A hatodik jel az, hogy az üzleti világ már Ukrajna újjáépítésére készül, és szeretnék normalizálni a kapcsolataikat Oroszországgal. A projekt többe kerülhet, mint Németország újjáépítése a második világháború után. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:02
🍓 ️ ­A­ ­­­d­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­­­l­á­­n­­y­­­o­­k­­­ ­v­­­á­r­­n­a­­­k­­ ­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
harcimarci-9-9
2024. március 11. 19:56
Ön mit tippel? a) Lesz Nyugat-Ukrajna és Kelet-Ukrajna b) Nem lesz semmilyen Ukrajna.
papalimapapa
2024. március 11. 18:58
A valóságban ez a helyzet: Európa el fog bukni, Putyin lesz a nyertese a kialakult helyzetnek. Az Európai Únió tehetségtelen, fogalmatlan, az USA által dróton rángatott vezetése saját magát navigálta ebbe az öngyilkos helyzetbe. Úgy gondolták, hogy majd ők seggbekúrják az orosz medvét. Azzal a mikropénisszel, ami nekik van. Fékezetlenül a liftaknába! Méghogy a jövő Ukrajnáé? Egy olyan nemzetnek, amelynek nincs múltja - márpedig az ukránoknak nincs - nem lehet jövője sem. Az USA egy gátlástalan módon gerjesztett etnikai feszültséggel és egy kiprovokált háborúval igyekszik leválasztani Európát a hosszútávú gazdasági fejlődést biztosító orosz nyersanyagról, energiahordozókról, hogy ezzel az amerikai gazdasági és politikai érdekeknek szolgáltassa ki Európát. Von der Mi a Frásznak és az EU jelenlegi vezetésének Nürnbergben a helye! Európa az európaiaké! Nem lehet USA gyarmat! Az oroszzal talán szót lehet érteni, az amerikai zsidó imperialistákkal nem. A veszély valójában nem keletről jön.
KBA98
2024. március 11. 18:40
Legyen így!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!