Kapitális hibát követett el Németország és Ukrajna

2024. március 20. 18:49

A Drogkutató Intézet szakértője szerint a marihuána legalizálása nem váltja majd be a hozzá fűzött reményeket, sőt, tovább ront az adatokon.

2024. március 20. 18:49

Nyitókép: AFP/Clemens Bilan

***

Nem fogja beváltani az ukrán és a német marihuána-legalizáció a hozzá fűzött reményeket, az egész rendszer ellenőrizhetetlen és életszerűtlen – jelentette ki Téglásy Kristóf, a Drogkutató Intézet stratégiai igazgatója. A német és az ukrán legalizációs indokokról itt is itt írtunk bővebben.

A szakértő megjegyezte, Németországban most a marihuána prevalencia értéke nagyjából 28 százalék, ami a legalizációt követően akár 35 százalékra is nőhet.

Az már tudományosan bizonyított tény, hogy a rendszeres marihuána-fogyasztók 15 százaléka drogfüggővé válik, és ezt már a német gazdaság sem fogja elbírni

– szögezte le Téglásy Kristóf. Hozzátette, mindezt alátámasztja a kanadai legalizáció következményének legfrissebb adata is, amely szerint a fiatalok körében nem nőtt, de nem is csökkent, míg a felnőttek és az idősek körében radikálisan emelkedett a kannabisz használatának aránya.

A stratégiai igazgató nemrég az ismert toxikológusnak, Zacher Gábornak is üzent a marihuána legalizálásával és dekriminalizálásával, valamint a kapudrog-elmélettel kapcsolatban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2024. március 21. 21:42
Csak ne találkozz velük az autópályán
Mindenhova
2024. március 21. 04:17
Drogot mindenkinek! Ha elég jól be vannak szívva, akkor kussolnak. Ha kussolnak nem követelőznek. Akkor meg lehet csinálni velük bármit. El lehet venni tőlük bármit. Lásd legutóbb a hollandokat.
Józsi6
2024. március 21. 03:11
A drog Ukrajnának azért kell, hogy bátrabban menjenek az oroszok ellen, a németnek meg azért, hogy bátrabban mehessenek az utcán.
pandalala
2024. március 21. 02:40
a kurva anyátokat, használjatok inkább szintetikusokat ... flakka, krokogyil ... és társai .. :-(((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!