Hiába száguldozott 140-nel a sofőr, valószínűleg így is megtarthatja a jogosítványát

2024. március 08. 11:56

Az új osztrák KRESZ-szabályoknak megvannak az árnyoldalai.

2024. március 08. 11:56

A nyitókép illusztráció. Fotó: JOSH WALET / ANP MAG / ANP VIA AFP

Nagy ámokfutásba kezdett az a járművezető, akit az Oberwart/felsőőri autópálya-rendőrség vasárnap Jabing/Vasjobbágyi településen igazoltatott: a stájer sofőr az adott szakaszon megengedett 70 km/óra helyett 140 km/h-val haladt a B63-as úton – írja a Kisalföld.hu.

Kiderült, hogy a sofőr délután 2 óra körül körül száguldozott bele a rendőrök sebességmérőjébe, akik ezután feljelentették az illetékes járási hatóságnál.

A lap arról is beszámolt, hogy mivel a száguldozó autós „pusztán” 70 km/órával haladt gyorsabban a megengedett sebességnél, valószínűleg a közlekedési szabályok márciusban életbe lépett módosítása ellenére is megtarthatja járművét. Ugyanis abban az esetben foglalják le, illetve kobozzák el az érintettek autóját, amennyiben a megengedett sebességhatárt városi területen 80 km/órával, városon kívül pedig 90 km/órával lépik túl.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toro
2024. március 08. 15:06
És ha túl olcsó az autó, akkor viszik mellé a házat is. Hát egy nagy lópéniszt. A büntinek sok fokozata van, nem tudjuk a konkrét körülményeket, lehet, hogy ott még a 70 is sok lett volna, lehet, hogy a 170 sem veszélyes. Ez egy fszság, a baj soha nem az abszolút gyorshajtásból van, hanem a relatív-ból. És lehet, hogy egy nullkilométeres kezdő nyomta, de az is, hogy egy 30 éves gyakorlattal bíró rutinos. Jó ez a fűnyíró elv, az mindent visz, ami nem idomul a megadott mérethez.....
plaatila-3
2024. március 08. 13:38
remélem tanult ebből, legközelebb 170-nel repeszt5 majd :)
thestatham20
2024. március 08. 12:51
"Hiába száguldozott 140-nel a sofőr, valószínűleg így is megtarthatja a jogosítványát" Pedig el akarta veszíteni :D
szintetikus
2024. március 08. 12:24
Párhuzam sejlik fel a fidesz által támogatott náci Oroszország és az itthoni laza bűnöző kezelés között. A büntetőtörvények a bűnösöket nem büntetik, míg a társadalom normális tagjait nem védik meg a bűnözőktől. 12 év úri kormányzás után, azt gondolná az ember, hogy volt ideje a főninek néhány törvényt felülvizsgálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!