A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Érdemes komolyan vennünk Macron elnök szavait

2024. március 01. 09:28

Ezzel a lépéssel Európa a tűzzel játszik.

2024. március 01. 09:28
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„És amikor több ország bejelentette az F16-osok Ukrajnába küldését és az ukrán katonák kiképzésének a megkezdését, gyorsan hozzátette azt is, hogy »de katonákat, na, hát azokat azért már biztosan nem küldünk Ukrajnába.« És aztán jött most a hét elején Macron, akinek a nyilatkozatát az eddig leírtak fényében érdemes újragondolni. Hogy ez csak egy meggondolatlan kijelentés lett volna?

Véleményem szerint inkább egy teszt. Szondázása annak, hogy a bejelentés mekkora felháborodást vált ki Európa-szerte. Hát jelentem, óriásit. A másik cél pedig az lehetett, hogy elkezdjék a közvéleményt máris hozzászoktatni a gondolathoz. Az első düh lecsillapodása után ugyanis

jöhetnek majd a különféle »szakértői cikkek« a Spiegel, a Guardian és a Politico hasábjain arról, hogy valójában nem is hülyeség, amiről Macron beszélt.

A társadalom pedig – mint a lassú tűzön főzött béka – szépen lassan elkezd hozzászokni a gondolathoz, hogy fiainak és lányainak az ukrán harctéren kell a vérüket adni a… – hogy pontosan miért is? Az már persze nem derül ki.

Újabb szintet ért tehát el az a háborús pszichózis, amelyben Európa szenved. Volt azonban valaki, aki pontosan látta, hogy mi fog történni. Orbán Viktor, miniszterelnök már 2023. márciusában arról beszélt az egyik rádióinterjújában, hogy »nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy komoly javaslatként kerüljön asztalra, hogy Ukrajnával szövetséges országok katonái is lépjék át a határt és menjenek Ukrajna földjére.« Nem kellett egy teljes évet várni, és a kormányfő figyelmeztetése valósággá vált.

Ezzel a lépéssel ugyanakkor Európa a tűzzel játszik. Nyugati csapatok Ukrajnába küldése ugyanis Moszkva szemében egyenlő lenne egy számára küldött hadüzenettel, a következményekről pedig jobb nem is beszélni. Van még idő, van még lehetőség arra, hogy a józanság végre felülkerekedjen a nyugati vezetők fejében. Még mindig vissza lehet fordulni és csak bízhatunk abban, hogy ez meg is történik még mielőtt túl késő lenne.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. március 02. 14:12
EGY FASSZOPO BUZI TAKARODJ A FRONTRA HARCOLNI KUTYA!!!!!!!!!!!!!!!BESZARNÁL AZ BIZTOS NYOMORULT FÉREG VAGY BAZDMEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nimril
2024. március 01. 20:50
Ez Napóleonnak hiszi magát? :D Mondjuk az is milyen jól sikerült! Komolyan, ezek normálisak?
akkor ki
2024. március 01. 19:35
Megy ám az észosztás minden szinten és téren, de! Egyszerű józan paraszti ésszel, ahogy szokták mondani, mindenki ragaszkodik a saját életéhez legyen az kétkezi munkás vagy világhatalmak vezetői. Míg utóbbiaknak a 40-100 méter mélyen kialakított 2 méter vastag ólom bunker helyett nincs egy biztonságos, a Földi élethez hasonló bolygó ahová elmenekülhetnek, addig nyugodtan élheti mindenki a tyúkszaros életét! Lehet hogy van, csak titkolják? Ezek mindent tudnak a másikról, még azt is, hogy milyen alsónemű van rajta. Szóval nincs titok és hála Istennek nem lesz atomkatasztrófa még ha itt kérkedünk is vele, vagy ha ursula és makramé be akarja fosatni Európát, a világot vagy merészebb álmukban, Putyint, aki ugye nem ijedős! Egyébként meg ha lenne lakható bolygó, akkor minek robbantanák fel a Földet? Mit vinnének magukkal? Emléket, hogy ÉN ROBBANTOTTAM FEL A FÖLDET?! Jobb tudnunk és a nagyfejűeknek tudniuk: Mindenkinek a saját és családja élete a legfontosabb!
Csigorin
2024. március 01. 19:31
Van még idő, van még lehetőség arra, hogy a józanság végre felülkerekedjen a nyugati vezetők fejében. Még mindig vissza lehet fordulni és csak bízhatunk abban, hogy ez meg is történik még mielőtt túl késő lenne Nem hangzik tul biztatoan.. jozansag a nyugati vezetok fejeben? Kilora megvett Soros ugynokok bandaja. A ven gane meg mar leszarja ha eleg a vilag. Lehet ez a terve, az egesz bolygot halotti maglyanak akarja maganak, ha o pokolra szall vesszen a vilag is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról