Elárulta a NATO-parancsnok, miért tört ki az orosz-ukrán háború

2024. március 22. 13:46

„Putyin elnök fél valamitől, ami akármelyik fizikai fegyvernél sokkal erősebb a földön” – fogalmazott Rob Bauer.

2024. március 22. 13:46

Nyitókép: MAXYM MARUSENKO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Óva intett a túlzott pesszimizmustól Rob Bauer, a NATO katonai bizottságának elnöke Ukrajna azon képességével kapcsolatban, hogy képes megnyerni a háborút, és Kijev folyamatos támogatására szólított fel. „Míg a világ 2023-ban túlságosan optimista volt, nem szabad elkövetnünk azt a hibát, hogy 2024-ben pedig túlságosan pesszimistává válunk” – fogalmazott a holland tengernagy csütörtökön egy kijevi biztonsági fórumon.

Megjegyezte, hogy „a pesszimisták nem nyernek háborút”.

Bauer hangsúlyozta: ha a tényeket nézzük, minden okunk megvan arra, hogy bízzunk Ukrajna sikerében. „Az egyetlen dolog, amire szüksége van Ukrajnának, az a segítségünk. A NATO-tagországok és a világ számos más országa példátlan támogatást nyújt Ukrajnának, és ez valóban jobbra változtatta a helyzetet, de még több támogatásra van szüksége Ukrajnának” – mondta, kiemelve, hogy az ukrán hadsereg „alapvetően megváltoztatta a modern hadviselés számos aspektusát”.

„Az első világháborús lövészárkok és tüzérségi védvonalak mellett gyorsan alkalmazkodtak a 21. századi drónokkal és mesterséges intelligenciával folytatott hadviseléshez, és visszavágtak, úttörő szerepet játszva az innovációban, ötvözve a szovjet technológiát a modern nyugati fegyverekkel” – magyarázta Bauer.

„Ez a háború annak következménye, hogy Putyin elnök fél valamitől, ami akármelyik fizikai fegyvernél sokkal erősebb a földön: a demokráciától.

Ha az ukránoknak valódi demokratikus jogaik lehetnek, akkor hamarosan az oroszok is azokat fogják követelni maguknak”

– mutatott rá.

Rob Bauer NATO-küldöttség élén most először látogatott Kijevbe az Ukrajna elleni orosz támadás bő két évvel ezelőtti kezdete óta.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:19
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­­­á­­n­­­y­­­o­k­­­ ­v­á­­r­­n­a­­­k­­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Laci DACH
2024. március 25. 11:37
Oroszországban soha nem volt demokrácia-Jelcin se tudott pár év alatt egy feudális/kommunista eröszakos diktaturát átalakitani. Ukrajnát terrorista módon (náci tipusú módszerekkel) próbálják 25 hónapja legyürni- és eddig 19%ot sikerült - de a legujabb adatok szerint még a megszállt területeken még megmaradt orosz és ukrán nemzetiségüek sem akarnak putyini bolsevista diktaturát!! (90% felett akik Ukrajnában és szabadabban akarnak élni!!) Tönkre kell verni Putyint, tönkre kell verni a bolsevista terrort!! KI A RUSZKIKKAL UKR BÓL!!
akkor ki
2024. március 23. 18:04
Az orosz embereket megkérdezte valaki, hogy mennyire vannak elnyomva? Nem hinném, hogy terrorban élnek! Csak akkor hiszem el, ha a brit hírszerzés állítja!
remi
2024. március 22. 19:03
"az ukránoknak valódi demokratikus jogaik lehetnek, akkor hamarosan az oroszok is azokat fogják követelni maguknak” Csak úgy mondm, a ruszkiknak már voltak "valódi demokratikus jogaik", ezt az időszakot ma úgy hívják jelciniáda és ez vezetett putyin sokévi uralmához. Úgyhogy ez az "érvelés" még viccnek se jó arrafelé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!