Von der Leyen megmondta, együttműködne-e a Fidesszel

2024. február 22. 14:46

Az Európai Bizottság elnöke szerint erről csak akkor lehet szó, ha pár feltétel teljesül.

2024. február 22. 14:46
null

Az Európai Bizottság elnöke arról beszélt a Politico beszámolója szerint, hogy a júniusi európai parlamenti választásokat követően nyitott lesz arra, hogy együttműködjön az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) képviselőivel, akik egyébként jobbra helyezkednek el saját pártjától. Von der Leyen szerint ugyanakkor ehhez több feltételnek is teljesülnie kell.

Hiszel a demokráciában? Megvéded az értékeinket? Határozottan a jogállamiság pártján állsz? Támogatod Ukrajnát? Meg akarod állítani Putyin tervét Európa meggyengítésére? Ezekre világos válaszok kellenek”

– szögezte le a politikus, így kicselezve az „igen”, „nem” választ a kérdésre.

Február elején írtunk arról a Mandiner, hogy az olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni, valamint a lengyelek szívesen fogadnák a Fideszt Strasbourgban, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) táborában. A tárgyalások már folynak.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: European Parliament / Pool / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mai nap
2024. március 04. 14:55
A feltétel oedig, hogy Orbán Viktor hajlandó-e ugyanarra, mint Zelenszkij 😉.
balbako_
2024. február 25. 16:13
Putyin terve Európa meggyengítése? Nem Bidené?
urban63
2024. február 23. 08:11
Kérdések Szörnyellának, újra választása előtt: Hiszel a demokráciában? Megvéded az EU szuverenitását? Felszámolod az intézményeidben a korrupciót? Támogatod és egyen rangúan kezeled a nemzetállamokat? Meg akarod állítani a pénzbirodalmiak tervét Európa meggyengítésére? Békepárti vagy, vagy továbbra is idegen érdekek zsoldosa?
irmag2
2024. február 22. 20:14
Alattomos hazug, von die leszel, de ott is kapaszkodnod kell!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!