Vlagyimir Putyin rendkívüli bejelentést tett az orosz parlamentben

2024. február 29. 11:19

Az orosz elnök kimondta, nyitott a tárgyalásokra az Egyesült Államokkal, de arra is figyelmeztetett, hogy a nukleáris erők teljes készültségben vannak.

2024. február 29. 11:19
null

Oroszország kész a párbeszédre az Egyesült Államokkal a stratégiai stabilitásról – jelentette ki Vlagyimir Putyin az orosz parlamentben tartott beszédében. A Gazeta tudósítása alapján ez az első alkalom, hogy az elnök határozottan nyitottnak tűnt a tárgyalásokra az amerikaiakkal.

Putyin hangsúlyozta, a „különleges hadműveletet" az oroszok nagy többsége támogatja, az egész ország a katonákkal van, mert Oroszország jogos harcot vív a szuverenitásért és biztonságért, azt pedig nem engedi meg senkinek, hogy beleavatkozzon a belügyeibe.

Az orosz stratégiai nukleáris erők teljes készültségben vannak

– jelentette ki Putyin, aki ettől függetlenül ostobaságnak és hazugságnak nevezte azokat a nyugati véleményeket, amelyek alapján Oroszország megtámadná Európát.

A Nyugat ugyanazt akarta tenni Oroszországgal, amit Ukrajnával, viszályt szítani és belülről gyengíteni az országot. Rosszul számolt

– mondta az orosz elnök, aki úgy véli, a Nyugat megpróbálja fegyverkezési versenybe rángatni Oroszországot.

Putyin szerint a BRICS-országok részesedése a világgazdaságban vásárlóerő-paritáson 2028-ra 36,6 százalékra nő, míg a G7 részesedése 27,8 százalékra csökken. Hozzátette, Oroszország új globális pénzügyi rendszert fog felépíteni egy fejlett technológiára alapozva, amely mentes a politikai beavatkozástól.

Szuverén, erős Oroszország nélkül nincs tartós világrend. Az oroszok elleni fóbia viszont Nyugaton elvette a politikai döntéshozók józan eszét

– szögezte le Putyin, aki bejelentette egy nemzeti program elindítását is, amely a családokat segíti, adókedvezményeket és egyéb támogatásokat tartalmaz annak érdekében, hogy a sokgyermekes családok normává váljanak Oroszországban. Emellett a mélyszegénységben élők számának csökkentésének és a várható élettartam növelésének stratégiájáról is megosztott néhány részletet.

Nyitókép: AFP/Gavriil Grigorov

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­­g­ö­s­­ ­­l­á­n­y­­­o­k­­ ­v­­á­r­­­n­a­k­­­ ­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­𝗡
Bastyaelvtars
2024. március 01. 20:30
Antifleto Nem Oroszországba akarja küldeni a NATO szárazföldi erőket. Akkor meg mi az apja faszáert fenyegetőzik Putyin? Oroszország belugyeibe ne avatkozzon senki , de ő meg akarja mondani, hogy a szomszéd ország milyen nemzetközi szervezethez csatlakozhat és milyen haderot engedhet be a saját területére?
Reszelő Aladár
2024. március 01. 08:23
A nyugati világ tényleg elhitte, hogy Oroszország nélkül is működhet ez a bolygó, talán azt is, hogy Ukrajna majd átveszi az egészet. Tényleg elhitték? Vagy csak az embereket hülyítették? Vagy csak a "nagyhatalmi gőg"? Bármi is legyen, ha az emberek még mindig léteznek, júniusban talán úgy irányba szavaznak. Bár ebben inkább látom, hogy otthon ígérnek valamit, majd Prüsszelbe érve már ukránpárti (USA párti) globalisták lesznek. Majd otthon időbel megbuknak, jön valaki más és ugyanúgy végzi. Ezek tényleg 3d nyomtatott politikusok.
Lajoss
2024. március 01. 05:20
Az egyes számú fenyegetés a világra. A Mandi nagy barátja,🤮🤮🤮🤮🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!