Teljesen kiborultak Franciaországban Macron háborúpárti bejelentése után

2024. február 27. 15:31

„Emmanuel Macron a hadvezért játssza, de a gyermekeink életéről beszél ilyen hanyagsággal” – reagált Marine Le Pen a francia elnök kijelentésére.

2024. február 27. 15:31
Emmanuel And Brigitte Macron Visit Sweden

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: keddi nyilatkozatában Macron nem zárta ki, hogy nyugati csapatokat küldjön Ukrajnába.

Ezt is ajánljuk a témában

Sem fegyverek, sem katonák – reagált Macron felvetésére a magyar kormány

Szijjártó Péter közösségi oldalán reagált erre az ötletre, eléggé egyértelmű álláspontot fogalmazott meg: „Magyarország álláspontja világos és sziklaszilárd: sem fegyvereket, sem katonákat nem vagyunk hajlandóak küldeni Ukrajnába. A háborút nem mélyíteni és szélesíteni kell, hanem befejezni” – szögezte le. Erről itt írtunk korábban.

Ezt is ajánljuk a témában

Somkuti: Ezer sebből véreznek Macron háborús tervei

Lapunk a Macron-nyilatkozat és a valóság viszonyáról kérdezte Somkuti Bálint hadtörténészt, biztonságpolitikai szakértőt, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének kutatótanárát. A szakértő szerint „Macron elnök kijelentésével mindenekelőtt az az alapvető probléma, hogy egységesnek nevezhető európai haderő nincs”, és külön-külön 

egyik európai ország sincs abban a helyzetben, hogy annyi katonát küldjön Ukrajnába, amely önmagában képes lehetne megváltoztatni a harcok menetét”.

A szakértő szerint itt több tízezer katonára, több száz páncélozott harci eszközre és 100-200 repülőgépre volna szükség. Erről itt írtunk korábban.

Ezt is ajánljuk a témában

A franciák is kiborultak

A francia jobboldalt és baloldalt is kiborította Emmanuel Macron francia elnök keddi bejelentése.

Emmanuel Macron a hadvezért játssza, de a gyermekeink életéről beszél ilyen hanyagsággal”

–  idézi a Le Figaro Marine Le Pent.

De a francia baloldalon is reakciók viharát váltotta ki az elnöki nyilatkozat. Éjfélkor, az államfő beszédét követően Jean-Luc Mélenchon is sietett elítélni a közösségi oldalon Macron felvetését. „Az Oroszország elleni háború őrültség lenne” – szögezte le, majd közölte: 

A parlamentnek össze kell zárnia. Nemet kell mondani a háborúra!”

– szögezte.

A Le Figaro teljes, francia nyelvű cikkét a témában ide kattintva olvashatja.

***

Nyitókép: Michael Campanella/Getty Images

 

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:09
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­g­­ö­s­­ ­­l­­á­­n­­­y­­­o­­­k­­ ­­­v­­­á­r­­­n­a­­k­­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­𝗡
Namond
2024. február 28. 01:27
Hajrá mini Napóleon!
bagira002
2024. február 28. 00:45 Szerkesztve
Gyanítom ez a ficsúr ismét ország szét darabolása alatt értette ,hogy Ukrajnát külföldi csapatok lepjék el , küldene . Magyarország szét darabolásánál franciák ott voltak. Oroszokat akarják megállítani újabban nagyon haladnak előre ,több területet Ukrajnából ne foglaljon vissza , mert az amerikai német francia angol arab gazdag tőkések új földbirtokos területüket védik . Ukrajnát inkább szét darabolják. Nyugati tőkések Ukrajnában akarnak maradni háborút nem folytatnák Ukrajnát feldarabolják.
2024. február 27. 22:02 Szerkesztve
A kis Napóleon. Azt gondolja a klimaváltozás miatt most több esélye lenne. "Bujtak a döglött lovak hasába a sebesültek..." fagytukban megdermedt harcosok..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!