Orosz külügyminiszter-helyettes: Magyarország nem tette fel ezt a kérdést

2024. február 15. 09:56

Mihail Galuzin állítja, Magyarország vagy Lengyelország nem érdeklődött Ukrajna felosztása iránt, ám a téma szerinte önmagában bizonyítja, hogy a Nyugat semmibe veszi Ukrajna szuverenitását.

2024. február 15. 09:56
null

A Nyugat és Kijev nem mutat akaratot az ukrajnai konfliktus politikai és diplomáciai rendezésére, csak késleltetik azt – jelentette ki Mihail Galuzin orosz külügyminiszter-helyettes az Izvesztyija című lapnak adott interjújában. Szerinte Oroszország képes lesz helyreállítani kapcsolatait az ukrán néppel, ám ehhez időre lesz szüksége.

A beszélgetés során felvetődött, hogy az elmúlt hetekben több olyan nyilatkozat is napvilágot látott, amelyek Ukrajna felosztására összpontosítanak. Az újságíró feltette a kérdést: mekkora a valószínűsége ennek a forgatókönyvnek?

Ukrajna felosztásának lehetősége szakértők, közéleti és politikai szereplők javaslatai alapján jelentek meg a médiában. Nem hallottam arról, hogy Magyarország vagy Lengyelország hivatalosan is feltette volna ezt a kérdést

– szögezte le Galuzin.

Hozzátette: a kérdés felvetése azt mutatja, hogy valójában a Nyugat veszi semmibe Ukrajna szuverenitását, számára az ukrán nép feláldozható az Oroszország elleni harcban.

„Csak az ukrán nép dönthet államiságának és országának sorsáról. Meg kell hallgatni a benne élő összes etnikai csoport hangját" – jelentette ki a külügyminiszter-helyettes, aki úgy véli, ez csak egy „denazifikált Ukrajnában” lehetséges.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Behrouz Mehri

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. február 15. 17:51
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!
masikhozzaszolo
2024. február 15. 14:57
Néztem ezt a videót a linkről. Nincs benne az, hogy ha a magyarok és a románok háborúznak, mennyi fegyvert kapunk az USA-tól. Már úgy értem, hogy a magyaronak és a románoknak is ad el az USA fegyvert, csak már háborúznánk, mert az piszkosul jó bót nekik.
Kovács Ubul
2024. február 15. 12:13
A sunyi muszka álokoskodás cáfolata, hogy szerintük nem is létezik ukrán nép.
antal-2
2024. február 15. 11:33
Magyarország is kihal. A legkevesebb magyar tavaly született. Már a nyudgíjrendszer is összeomlott a gyermektelenség miatt, kizárólag hatalmas hitelekkel lehet fenntartani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!