A Mi Hazánk Mozgalom igényt tart Kárpátaljára

2024. január 27. 22:15

Toroczkai László szerint a Fidesz külpolitikája értelmezhetetlen.

2024. január 27. 22:15

Meg kell találni a partnereket, akikkel a globalizmus ellen tudunk küzdeni – jelentette ki Toroczkai László pártelnök, frakcióvezető a Mi Hazánk Mozgalom szombati budapesti évértékelő rendezvényén. Hangsúlyozta: politikai partnereikkel együtt

az a feladatuk, hogy átvegyék a kormányzást a saját országukban, végül pedig Brüsszelben.

Ha győztünk, akkor pedig nagyon egyszerű a dolgunk; el kell döntenünk, hogy mit kezdünk ezzel az Európai Unióval – jelentette ki, hozzátéve, vagy szuverén államok szövetségként működtetik tovább az EU-t, vagy megszüntetik azt, hogy kétoldalú megállapodásokra bízzák a jövőbeni együttműködést. A globalisták nemzetköziek. Győzni ellenük csak nemzetközi összefogással lehet – mondta Toroczkai László, hozzátéve, „nincs szükségünk pénzemberek, globalisták által irányított európai egyesült államokra”.

A politikus a tavalyi év eseményeit értékelve arról beszélt: Magyarország előtt három út állhat: az egyik a balliberális pártoké, ami a haza és a nemzet elárulása, hiszen ezek az erők európai egyesült államokat akarnak, önrendelkezés, nemzetek és az európai emberek szabadságjogai nélkül. Ráadásul, tette hozzá, ezeket az erőknek olyan nemzetközi finanszírozói vannak, akikhez képest apróság Soros György tevékenysége. Kiemelte, „ez a nyomulás Ukrajnában háborúhoz vezetett”, mégpedig olyanhoz, amely tönkreteszi Európát, padlóra küldi a kontinens gazdaságát, miközben Ukrajnát felvásárolta a Blackrock, a világ legnagyobb befektetési alapja, amely 10 ezer milliárd dollár felett diszponál. Azonnali tűzszünet, béke, és tárgyalásos úton megegyezés” – foglalta össze az ukrajnai konfliktus lezárásának általuk szorgalmazott módját Toroczkai László, hozzátéve, ha a háború következtében megszűnne Ukrajna államisága, egyetlen magyarországi pártként

mi igényt tartunk Kárpátaljára”.

Az ország előtt álló második lehetőségként a Fidesz „girbegurba” útját említette a szónok; szerinte a jelenleg kormányzó erők „teljesen értelmezhetetlen” külpolitikát folytatnak, holott „semelyik ország nem tud Európában úgy belpolitikát tervezni, hogy nincs külpolitikai elképzelése és szövetségese”.

A Fidesz egyetlen egy gazdasági innovációja, hogy legyünk akkumulátorgyár-nagyhatalom – jelentette ki, hozzátéve, nem ellensége ennek az ágazatnak, de nem kellene legjobb minőségű földjeinket e célra „legyalulni”, kiszolgálva a német járműipart. „Ez a politika magyarellenes politika” – fogalmazott. Mi vagyunk azok, akik nem váltogatjuk a politikai elveinket, a barátainkat és a szövetségeseinket az alapján, hogy épp sikert aratnak-e – mondta pártjáról az elnök-frakcióvezető, hangsúlyozva, egyensúlyt kell teremteni a világpolitikában, hogy Magyarország megtalálja a helyét, „különben valaki gyarmatosítani fog minket”. Szerinte jelenleg épp az Európai Unió teszi ezt. Toroczkai László szerint

el kell kezdeni nem-nyugati irányba is közeledni, új szövetségeseket kell találnunk,

és nem az iszlámot kell provokálni, hanem meg kell állítani a migrációt és a vendégmunkások beáramlását. Ha alapvetően a hazánk a miénk, akkor nincs ilyen kérdés – mondta, hozzátéve: „Európa az európaiaké, Magyarország a magyaroké”, majd azt magyarázta, minden civilizációnak tisztelnie kell egymást, és akkor tudunk egymással kereskedni, gazdasági kapcsolatokat létesíteni.

A Mi Hazánk ajánlatát bemutatva arról beszélt: erőltetett iparpolitika helyett strukturális átalakítást, alkalmazkodást kell bevezetni, ahol kell, ott át kell alakítani a gazdaság szerkezetét, például fel kell támasztani állami támogatással az élelmiszeripart, majd piacot kell találni a magyar termékeknek. A rendezvény külföldi felszólalói közül Petr Bístrom, az Alternatíva Németországért (AfD) parlamenti képviselője azt hangsúlyozta, „aki sikeres, annak sok az ellensége”. Kiemelte,

napjainkban már nem a jobb- és a baloldal vív egymással,

 korunk konfliktusa a szabadságjogainkat elvenni akaró globalisták és a népért küzdők között zajlik.

Megjegyezte: a globalizmus ellen küzdők egymás szuverenitásáért is harcolnak.

Thierry Baudet, a holland Fórum a Demokráciáért párt elnöke annak fontosságát hangsúlyozta, hogy mindenki a saját anyanyelvén beszélhessen és a maga kultúrája szerint élhessen Európában. A politikus globális antiglobalista együttműködést sürgetett, majd annak fontosságát hangsúlyozta, hogy világnézetük minél nagyobb teret nyerjen a kultúra és a gazdaság terén, egyebek mellett saját struktúrák kiépítésével.

Sztaniszlav Sztojanov, a bolgár Újjászületés mozgalom európai parlamenti listavezetője arról beszélt, közös problémáinkat együtt kell megoldanunk közös európai otthonunkban, „hogy Európa olyan legyen, amilyennek nemzeteink létrehozták és megálmodták, és ne olyan, amilyen jelenleg”.

Egy olyan Európát szeretnénk, amelynek érdekeit polgárai érdekei szabják meg, nem a piac érdekei – fogalmazott a politikus. Gustav Kasselstrand, az Alternatíva Svédországért párt elnöke kiemelte: céljuk, hogy megvesztegethetetlenül képviseljék a svéd emberek érdekeit, szemben a jelenleg hatalmon lévőkkel, akik egy bukott társadalmat teremtettek. Homogén, független és semleges Svédország a cél – hangsúlyozta, majd fontosnak nevezte, hogy kiszabadulva az Európai Unió kényszerzubbonyából hazaküldjék az országba érkezett migránsokat.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 267 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jobbjobb
2024. február 15. 17:17
Köhög a bolha...
polárüveg
2024. február 15. 14:19
Tisztelt ZZoltanstarmind 01:50! Szeretném, ha sikerülne Önnek elszakadni a szubjektív érzelmektől, korlátozó megszokástól. Szeretném, ha elővenne egy tiszta lapot, és arra szeretnék Önnek tisztán üzenni. Üzenetem e lapra: - Trianon fájdalmas igazságtalanságára nem a revizionizmus a megoldás. - Az igazság másként, magasabb szinten áll helyre, ahogyan most nem is tudják elképzelni az emberek. Szélesebb kiterjedésű megoldást hoz, mely kivétel nélkül mindenkinek, minden népnek jó. - A revizionizmus régi eszméjének felhozásával éppen az igazság új formájának beteljesedését akadályozzák. Ne higyyen nekem. A kétkedés mindenki szabad joga. Higyyen saját magának: ütköztesse szavaim lényegét az igazsággal. Rá fog jönni, hogy igaz-e, vagy nem. Kívánok Önnek helyes felismerést! Köszönöm, hogy időt töltött soraimmal. Isten óvja a magyar népet és valamennyi európai népet!
polárüveg
2024. február 15. 13:51
Bukta kedves Toroczkai úr! Mert ha egy népszavazáshoz ragaszkodna, vagy a régi, figyelembe nem vett kárpát-aljai népszavazáshoz. De nem, mindenképpen ragaszkodik egy veszélyeket felidéző ragaszkodáshoz. Egy szörnyszülött katonaállam területéhez ragaszkodni annak háborúzása közben kicsit veszélyesebb, mint a TV székház ellen vonulni....tessék már a polgármesterségnél maradni és nem vérzivatart rántani a magyarságra, ha szabadna kérnem tisztelettel. Ne tessék már VONA 2.0 lenni!!!!
lajajakab11
2024. január 29. 15:19
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!